Tea Danilov: meie igapäevase liikuvuse tulevik

Isiklik auto on aga sageli paratamatus, kuna puudub piisav ühistransport. Foto: Shutterstock.

Sügavalt juurdunud progressiusk on pannud meid eeldama, et elu peab minema ajas järjest paremaks (loe: mugavamaks). Kuid järjest kasvav autostumine on meie senist liikuvuskorraldust tupikusse viimas, terav puudus on nii linnaruumist kui keskkonnasäästust. Kas peame tulevikus leppima ebamugavamate alternatiividega kui isiklik auto?

Isiklik auto: vabaduse sümbolist säästva arengu piduriks

Valdav osa inimesi nõustub, et pole mugavamat viisi punktist A punkti B liikumiseks kui isiklik auto. Uksest ukseni sulle sobival ajal sinu privaatses ruumis. Eestis on see reeglina jätkuvalt ka kõige kiirem liikumisviis kahe suvalise punkti vahel, kui välja arvata need kohad, mida teenindavad ekspressrongid ja tramm Tallinnas tipptundide ajal.

Tea Danilov

Tea Danilov on Arenguseire keskuse juhataj. Ta on lõpetanud Tartu Ülikooli majandusmagistri kraadiga, spetsialiseerumisega ökonomeetriale ja majandusteooriale. Töötanud Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuses ettevõtluse ja ekspordi keskuse direktorina ning Majandus- ja Kommunikatsiooniministeeriumis siseturuosakonna ja majandusarengu osakonna juhatajana. Loe artikleid (2)