Kristjan Järvi pleilist: “nEscape”

Salvestusel ERRi stuudios koos Max Richteriga. Foto: Erakogu

Kui Max Richter tuli 2019. aasta septembri lõpus Londonist oma meeskonnaga Tallinnasse salvestama ERR’i esimeses stuudios oma järgmist kahte albumit, teadsime ainult seda, et kavas on plaadistada kaks teost uues orkestratsioonis – “Memory House”,  mis on üheks minu lemmikutest vanadest ja suurimatest Richteri loomingus, lisaks sellele pidi tulema üks uuematest teostest, mille nimi on “Exiles”.

Juhtus aga nii, et orkestrivariandid said tehtud ka teostest “On The Nature of Daylight”, “Woolfworks”, “Infra 5” ja juba single’ina ilmunud “Sunlight”.

Kõik need lisateosed said salvestatud ainult tänu sellele, et meie Baltic Sea Philharmonic orkester oli nii kiire ning terve nädal ja kogu salvestamisprotsess kulges tohutult meeldivas atmosfääris, niiet isegi minu laps Elsa otsustas tulla siia maailma selle terve protsessi lõpuks 27. septembril.

Oma seekordses muusikasoovituse rubriigis pakungi kuulata pleilisti, kuhu olen koondanud paljusid mind inspireerivaid teosid, mis ilmuvad mitme järgmise kuu vältel minu koostöös Max Richteriga. Pleilistis on lugusid Robot Koch’ist Vikingur Olavsoni ja Scarlartini sonaatideini välja. Richteri Single “Infra 5”, mis on minu üks suuri lemmikuid Richteri loomingust ilmub 23. juulil orkestriversioonis ja seejärel terve “Exiles” album 6. augustil. See kõik on siin pleilistis kuulatav.

Pleilist sisaldab ka minu enda viimase aja loomingut, 30. juulil ilmuvast uuest teosest, mille nimi on “Midnight Sun” orkestrile ja torupillile (Mari Meentalo). See on folk, inspireeritud ürgne Eesti värk, mida saab ka live’is kuulata Rakvere Vallimäel 15. augustil toimuval kontserdil “Pühitsus”, kus me pühitseme iseseisvat mõtteviisi ja loomingut, mida esitame koos koos NOEPi, Mick Pedaja, Angeelia, ja Anettiga ja minu ansambliga.

Kristjan Järvi

Kristjan Järvi on helilooja, produtsent ja dirigent. Ta elab ja hingab muusikat ning kasutades oma oskusi püüab ta luua keskkonda, kus kõik on võimalik. Loe artikleid (16)