Liisi Voolaid: pikk nädalalõpp Võsul

Võsule on varasemalt mööda maad või merd suvitama sõitnud mitmed Eesti tuntud tegelased, teiste seas näiteks Georg Ots, Kaljo Kiisk, Mikk Mikiver, Juhan Viiding. Foto: Shutterstock.

Eesti väikelinnade, rannakülade nostalgilised võlud ja kuumarekordid meelitavad sel suvel puhkama kodumaal, kus oma Rivieradest ja Como järvedest puudust pole. Tutvustame juulikuus parimaid – ja ehk ka natuke peidetumaid – neist.

Aja aeglustumise salapäraselt võluv tõmme tervitab Võsule sõitjat tegelikult juba Peterburi maanteelt Loksa teele maha keerates – puud tee ääres on kõige paremas ja ilusamas mõttes vanad, väärikad ja au kandvalt kõrged. Lahemaa Rahvuspargi roheluse vahelt vilksatab rohelise eri toonides samblik, koos vahelduvate päikeselaikudega ning õndsal hetkel ka mõne põdra, hirvekese, jänese ja rebasega silmapiiril. Sihtkohale üha lähemale jõudes soojendab üks teatud pehme tunne hinge ja lõdvestab kehagi, kui Võsule sisse sõites merelõhn koos männiaroomiga sind vastu võtab.

Liisi Voolaid

Liisi Voolaid toimetab igapäevaselt muusika- ja kommunikatsioonivaldkonnas, toetades kodumaiseid artiste, ettevõtmisi, üritusi ja teeb kaastööd meediaväljaannetele. Suure osa oma ajast veedab Liisi ka DJ rollis, mängides mõnusatele inimestele enda lemmikmuusikat, mille ühisnimetajateks on soul, funk, mahe värskus ja maailma tummiseima gruuvi aluseks olev pill – basskitarr. Liisi kirjutab Edasile muusikast ja sellega seotud inimestest, püüdes tuua nende olemust lugejatele lähemale. Ja inspireeruda. Loe artikleid (80)