Iivi Anna Masso: gravitatsiooni eest põgenedes

By NASA [Public domain], via Wikimedia Commons

Töö kadumine on teema, mis esineb me elu suunavates tulevikuvisioonides pidevalt, ja nii on ta ikka ja jälle värskelt laual. Nagu ka vastuolu robotiseerumisvisioonide ja piinavalt füüsilises maailmas aset leidva argielu vahel. Kogu aeg näeme enda ümber maailma, mis suisa karjub hoolitseva inimkäe järele. Lumekoristus, lume sulades liiva ja kruusa kokkupühkimine, asfaltiaukude täitmine… Tööd, mida robotid veel ei tee. Inimesed enam mitte.

See tuleb erilise selgusega vastu eluhetkedel, mil gravitatsioon oma elus tavalisest suuremat rolli mängib. Teisisõnu, kui on vaja asju ja aineid tõsta ja liigutada. Kolimine, remont, suurte esemete toimetamine punktist A punkti B.

Iivi Anna Masso

Iivi Anna Masso on riigiteaduste doktor, õpetanud poliitilist filosoofiat Helsingi Ülikoolis, töötanud ajakirja Diplomaatia peatoimetaja ja Eesti Vabariigi presidendi nõunikuna, kirjutanud mitmetele väljaannetele Soomes, Eestis ja kaugemal. Edasi lugejatele kirjutab Iivi Anna Masso digituleviku väljakutsetest, Euroopa tulevikust ja üldhumanitaarsetel teemadel. Loe artikleid (16)