Raivo Vare: pandeemia-järgse suve ootused

Raivo Vare. Illustratsioon: Toon Vugts

Pandeemia seltsis veedetud enam kui aasta on inimesed surmani ära tüüdanud. Saabuv suvi ja langevad nakatumise ja surmade numbrid annavad lootust, et nüüd lõpuks on see košmaar läbi saamas. Vähemalt arenenud maades. Saab hakata jälle normaalsemalt elama. Kuigi teadlaste poolelt kostab hoiatavaid hääli, et tegelikult on karta, et sügisel võib tulla jälle uus viiruselaine ka neis riikides, kus praegu asjad hästi on. Iseasi, et vast mitte nii raskete tagajärgedega nagu eelmisel sügistalvel. Sest on ju vahepeal suur osa elanikest saanud kas haiguse läbipõdemise või vaktsineerimise kaudu mingi immuunsuse.

Aga olgu viirusega kuidas on, nii algav suvi kui aasta teine pool on välispoliitilises mõttes jätkuvalt kuum ja pingetest tulvil. Kõigest ei jõuagi kirjutada ja seetõttu tuleb teha valikuid. Seega räägiks vaid mõnest olulisemast või meile siin Eestis lähemast teemast.

Raivo Vare

Raivo Vare on hariduselt jurist, lõpetanud Tartu ülikooli õigusteaduskonna ja EBSi magistriprogrammi cum laude. Olnud riigiminister ning teede- ja sideminister, tippjuht pangandus- ning transpordi- ja logistikasektori firmades. Tegev paljude avaliku sektori ja erialaorganisatsioonide, samuti eraettevõtete juhtorganites. Kord kuus vahendab Raivo Vare Edasi lugejatele oma mõtteid tähenduslikest rahvusvahelise elu sündmustest. Loe artikleid (100)