Podcast “Juhtimiskvaliteet on konkurentsieelis”Oleg Shvaikovsky: rakenda oma isiklikku ressurssi, et midagi tähendusrikast siin maailmas ära teha

Psühholoogi ja koolitaja Veiko Valkiaineni juhtimisblogi ja podcast’i seekordseks vestluskaaslaseks on ligemale 25-aastase kogemusega IT ja telekomi valdkonna tippjuht Oleg Shvaikovsky. Ta on olnud tüüri juures nii Nortalis, Telias, Elionis kui ka MicroLinkis. Mõni kuu tagasi lahkus Oleg Nortali juhatusest, kus ta oli kaheksa aastat, ning tegeleb nüüdsest täiel rinnal Püha Johannese Koolis füüsika õpetamisega ja kooli administratiivtööga. Kuigi see elumuutus tuli paljude jaoks üllatusena, oli Oleg tegelikult kannapööret pikalt ette planeerinud. Püha Johannese Kooli juures on ta juhatuse liikme ja asutajaliikmena olnud juba 2013. aastast.

Olegiga vesteldakse tema karjäärist juhina ning jutt läheb muu hulgas sügavuti teemadesse, mis puudutavad tähendusrikaste ja elumuutvate valikute tegemist nii töös kui ka elus laiemalt.

Mõtteid vestlusest:

  • Ma olen veendunud, et kogu see ressurss, mis sinu käes on – on need siis haridus, oskused, sotsiaalne võrgustik, raha jne – see pole sinu ressurss. See on sulle antud, et sa sellega midagi ägedat ja head ära teeksid siin maailmas. Ja mingil hetkel sinult küsitakse: kuhu sa oled oma talendi rakendanud? Mida head sa oled maailmas ära teinud?
  • Selmet rääkida, et meil on tänavad räpased, mine isiklikult ja korista – kasvõi kampaania ‘Teeme ära!” raames – tund aega tänavaid. Selmet rääkida, et lastekodudes on liiga palju lapsi, võta sina isiklikult ja lapsenda üks laps. Jne. See kõik hakkab pihta meist endist, meie suhtumisest ja vastutusest elu ees. Kui igaüks meist kasvõi ühe väikese sammukese soovitu suunas ära teeks, siis oleks maailm palju parem koht, kus olla ja elada.
  • Kui me esmajärjekorras mõtleme, kuidas ma ise saaksin oma elu kõige paremini elada, siis mulle tundub, et meil on ka piisavalt inimesi, kes võiksid pöörata pilgu ühiskonnale ja küsida endalt, et mida ma saan kellegi teise heaks ära teha.
  • Mina olen leidnud oma võimaluse maailma panustada Püha Johannese Kooli näol. Igaüks peab leidma oma tee, just selle, mis tema jaoks on tähendusrikas ja mõtestatud tegevus.

Veiko Valkiainen

Juhtimisblogi ja podcasti “Juhtimiskvaliteet on konkurentsieelis” eestvedaja Veiko Valkiainen on psühholoogia ja psühhoteraapia alase hariduse ning üle 15-aastase juhtimise arendamise alase töökogemusega professionaal, kes keskendub oma töös meeskondade tulemuslikkuse kasvatamisele läbi juhi ja tema tiimiliikmete mõtte- ja käitumismustrite muutmise. Loe artikleid (81)