Alar Ojastu: mõtteviisi mõjust tulemustele. Kuidas negatiivne mõtlemine optimistlikuks pöörata?

Selleks, et järjepidevalt võita, ei piisa ainult võimekusest võita (anne) ega ka tahtmisest võita (motivatsioon), vaid vaja on lisaks veel eneseusku, et võit on võimalik ja et mina ise olengi võitja (optimism). Foto: Shutterstock.com

Mis teeb ühe sportlase teisest vastupidavamaks? Mis aitab ühe üksuse juhil saavutada rohkem kui teisel? Miks üks lapsevanem suudab jääda kordades rahulikumaks kui teine? Miks mõned saavutavad oma sihid, kuid teised loobuvad ja annavad alla?

Positiivse psühholoogia ekspert dr Martin Seligman on oma 40 aastat kestnud ja enam kui miljoni inimese põhjal tehtud uurimistöös tõestanud, et anne ja motivatsioon on küll kõikidel aladel olulised, kuid selleks, et järjepidevalt võita, ei piisa ainult võimekusest võita (anne) ega ka tahtmisest võita (motivatsioon), vaid vaja on lisaks veel eneseusku, et võit on võimalik ja et mina ise olengi võitja (optimism).

Alar Ojastu

Alar Ojastu on sügavalt uudishimulik õppija, juhtimisinnovaator, arengukoolitaja ja inspiratsioonikõneleja. Ta on nõustanud sadu organisatsioone nii Eestis, mujal Euroopas kui ka Aasias ja Venemaal ning annab külalisloenguid ka Helsingi ning Peterburi ülikoolides. Äripäeva Personaliuudiste portaali ja Pärnu Konverentside korraldatud rahvaküsitluse põhjal valiti ta 2018. aastal Aasta koolitajaks. Loe artikleid (4)