Podcast “Juhtimiskvaliteet on konkurentsieelis”Merle Viirmaa: klaaslagesid aitavad purustada igapäevased mikrohoiakud

Psühholoogi ja koolitaja Veiko Valkiaineni juhtimisteemalise podcast’i seekordseks vestluskaaslaseks on pikaaegse meediajuhi kogemusega Merle Viirmaa, kes täna toimetab peaasjalikult juhtimis-coach’ina ja EBS-i coaching’u-programmide õppejõuna. Juba aastapäevad töötab Merle ka Eesti Meediaettevõtete Liidu tegevjuhina. Varem on ta olnud Õhtulehe ja Ajakirjade Kirjastuse juhatuse esimees ning TV3 juhatuse liige. Merlega arutletakse selle üle, mida võidaks ettevõtted naiste suuremast kaasatusest juhtimisse ja millised on naiste väljakutsed juhikarjääri tegemisel.

Mõtteid vestlusest:

  • Ma ei taha üldse rääkida kvootidest, sest keegi ei taha saada edutatud ju kvoodi pärast. Naised ongi väga head, kvoodita. Samas – miks on maailma tippettevõtete CEO-de hulgas on vaid 7% naisi ja samade ettevõtete kõige paremini teenivate juhtide seas on naisi 11%? Esinduslikud uuringud aga väidavad, et ettevõtted, mille tippjuhtkonnas on vähemalt 30% naisi, on tervemad ja efektiivsemad ning kasvatavad kasumit 15%. Kas pole vastuolu?
  • Klaaslagesid aitavad purustada igapäevased mikrohoiakud ja -kombed. Kasv ei tule kunagi ühest asjast ja tegevusest, see on kombinatsioon. London Business Schooli juht on öelnud, et enne 20. sajandit tehti tööd musklitega, 20. sajandil ajudega ja 21. sajandil on südamega töötamise sajand.
  • Naiste juhtimiskäekiri on kaasavam, toetavam, usaldust ehitavam, talente arendavam ja coachivam. Viimane tähendab lühidalt kuulamist ja küsimist rääkimise ja nõuandmise asemel. Need on väga head omadused nii klientide juhitud ärikeskkonnas kui uute põlvkondade kaasamisel.

Veiko Valkiainen

Juhtimisblogi ja podcasti “Juhtimiskvaliteet on konkurentsieelis” eestvedaja Veiko Valkiainen on psühholoogia ja psühhoteraapia alase hariduse ning üle 15-aastase juhtimise arendamise alase töökogemusega professionaal, kes keskendub oma töös meeskondade tulemuslikkuse kasvatamisele läbi juhi ja tema tiimiliikmete mõtte- ja käitumismustrite muutmise. Loe artikleid (81)