Kaitsevägi: koondatud orkestri asemele tuleb trummi lööv patareidel ahv

Kaitsevägi andis teada, et 41-liikmeline kaitseväe orkester saadetakse kulude kokkuhoiuks laiali. Orkestrit hakkab asendama suur trummi lööv patareidel ahv, vahendab Lugejakiri.ee.

Kaitseväe hinnangul peaks patareidel töötav ahv hoidma aastas kokku mitukümmend tuhat eurot.

Ahv nagu terve orkester

Kaitseväe juhataja Martin Heremi sõnul peaks vähemalt tehase paberite järgi suutma see ahv ära katta terve senise orkestri.

“Tulenevalt riigi üldisest positsioonist vähendada tegevuskulusid ja järgida vabariigi valitsuse riigieelarve strateegias seatud tegevuskulude kokkuhoiu eesmärki ning kaitsevaldkonna üldist kokkuhoiupoliitikat arvestades esitasin kaitseministrile ettepaneku saata meie orkester laiali ja asendada see ligi 4 meetri pikkuse patareidel töötava ahviga, kes lööb trummi,” ütles Herem.

“Trummi lööv ahv on tellitud ühest Hollandi tehasest ning mulle öeldi, et kui vaja, siis võib ahv mängida peale trummi veel ka teisi pille ehk olla nagu terve orkester,” selgitas kaitseväe juhataja.

Kaitsevägi muusikata ei jää – juba varsti juhatab vägesid trummi lööv suur ahv. Fotomontaaž: Lugejakiri.ee

Tohutu kokkuhoid

“Ehk siis kokkuhoid on tuntav – täna on meil orkestris vist üle 40 liikme, kes kõik tahavad palka ja kellel veel mitmesugused kulud nagu vorm ja pillide korrashoid,” kommenteeris Herem. “Ahvil neid kulusid pole, on ainult patareide laadimiseks kuluv energiakulu,” kiitis Herem.

Kaitseväe juhataja sõnul võib Eesti Kaitseväe orkestrit asendavat ahvi näha juba augustist taasiseseisvumispäeval.

Lugejakiri.ee

Lugejakiri on Eesti kõige usaldusväärsem ja tõsiseltvõetavam uudisteallikas. Loe artikleid (20)