Katrin Saali Saul: ood rõõmule

Illustratsioon: Marko Mäetamm.

Oluline pole mitte alati omada käes häid kaarte, vaid osata mängida ka halbade kaartidega. Ja rõõmustada mängu üle. Või siis vähemalt pärast mängu, et mäng läbi sai. Põhjust rõõmustada on alati.

Väikesed lapsed oskavad olla õnnelikud ilma põhjuseta. Ühel normaalsel väikelapsel on vaja põhjust, et õnnelikust olekust välja langeda. Kui laps saab haiget, jääb millestki olulisest ilma või ei saa oma tahtmist, on ta mõnda aega vihane, kurb, kade või hirmunud. Kui aga tema jaoks keeruline olukord ja sellega kaasnev emotsioon läheb mööda, taastub tal loomupärane õnnelik ja enesega rahulolev baasseisund ning mäng läheb rõõmsalt edasi.

Katrin Saali Saul

Katrin Saali Saul on pereterapeut ja Vikerraadio psühholoogia-alase saate „Peresaade“ autor ja saatejuht. Oma kolumnides uurib ja kirjeldab suhteid, nende toimimise ja mittetoimimise seaduspärasusi. Tema sulest on ilmunud kolm raamatut: "Naiseks olemise kunst. Avasta oma naiselik vägi läbi arhetüüpide maagilise maailma" (2015), kirjanduskonkursi BestSeller aimekirjanduse kategooria võidutöö "Eluterve kärgpere käsiraamat"(2016) ja logiraamat „Aasta eredad hetked“ (2017). Loe artikleid (41)