Kristjan Järvi pleilist: “Spring Fever”

Kristjan Järvi.

Kristjan Järvi on tuntud piire nihutava dirigendi ja heliloojana, kes on nõutud juhiks maailma tipporkestrite ees! Võime teda näha hiigelpostritel suurlinnade seintel, kuulata ja vaadata tema sügavaid intervjuusid, kuid kas me päriselt teame, mis toimub tema hinges?

Mis võiks olla veel parem pilguheit inimese hinge, kui muusika, mida ta loob või kuulab. Kuidas ise loodud ja hinge kosutav muusika kokku koondada?

Tänapäeval on taoline pilguheit õnneks lihtsasti teostatav tänu voogedastuskanalites pakutavaile võimalustele. Nii on ka Kristjan Järvi ostustanud paljastada pisukese osa oma hingest ja jagada avalikkusega ingliskeelse pealkirjaga muusikaloendit “Kristjan Järvi Spring Fever”. Loendil on ingliskeelne pealkiri loomulikult seepärast, et dirigendi ja looja fännid kaugemaltki saaks osa tema sisemaailmast.

Lugude loend sisaldab Kristjan Järvi lemmikuid süvaklassikast popmuusikani ja folgist tantsumuusikani; Beethovenist BTS-ini ja kollektiividest Estonian Voices ja Rüüt kuni Sigur Rosi, Tate McRae ja Daniel Levini välja. Muusikaloendi avalugudeks on vastilmunud Kristjan Järvi, Elina Netchayeva ja Robot Kochi kolmekeelne ühislooming “Burnt/Põlenud/Опалённая”.

Kristjan Järvi muusikaloendist: “On varavalge, puhub soe meretuul, ja hinge kosutab kevadine värske rohu lõhn. See on see, mis paneb meid pööraselt õnnest laulma, tantsima ja nutma. Just elusolemise rõõm ühendab “Spring Feveri” muusikaloendi lugusid. Nagu filmimuusika meie endi eludele, mis on äratuseks talvisest koroonaunest ja lükkab meid välja, iha ja armastuse poole! Nii kõlab muusika mootorist juhitud Kevade Palavik minu jaoks… Nautige!”

Naudi muusikaloendit siit: