Marko Uibu: “Uue vaimsuse enesearengu ja terviseteemad on nüüd seotud vandenõuteooriatega”

Marko Uibu.

Marko Uibu töötab kommunikatsioonijuhtimise lektorina, kuid on aastaid uurinud uut vaimsust ja spirituaalseid uskumusi. Praeguseks on tema fookuses terviseuskumused, mis seostuvad päevakajalise koroonakriisi ning esoteerika ja alternatiivmeditsiini kogukondadega. Edasi kaasautor Iiris Viirpalu tegi Marko Uibuga intervjuu uue vaimsuse levikust ning teadmistest ja uskumustest “alternatiivsete faktide ajastul”. Juttu tuli nii ravimtaimedest ja platseebost kui ka viimasel paaril aastal aktiivselt pildile kerkinud vandenõuteooriatest ja erinevatest inforuumidest.

Tänapäeval tunduvad uusspirituaalsus ja erinevad uskumused olevat väga populaarsed. Kas see ka tegelikult niimoodi on? Eestis oleme me ju võrdlemisi usuleiged, reaalselt kogudusse kuulujaid on pigem vähe. Kas inimesi, kes seovad end spirituaalsete vaadetega või kes midagi neist endale ise kombineerivad, on tõesti palju?

Iiris Viirpalu

Iiris Viirpalu on lõpetanud semiootika ja kultuuriteooria magistri ning tegutsenud aastaid nii kultuurikorraldaja kui ka vabakutselise kriitikuna. Ta on kirjutanud arvustusi, arvamusartikleid ja teinud intervjuusid kultuuriväljaannetele. Iiris on Edasi kultuurirubriigi kaasautor. Loe artikleid (51)