Vestlussaade “1STAGE”Eeva Esse: “Kõik on hästi ja kõik läheb hästi”

Vestlussaade “1STAGE” toob avalikkuse ette lood ägedatest Eesti inimestest, et näidata, kuidas nad töötavad, millised on nende harjumused ja kuidas nad on jõudnud selleni, kellena meie neid täna tunneme. Seekordseks saatekülaliseks on julge ja sihikindel ajakirjanik ning saatejuht Eeva Esse.

Mõtteid vestlusest:

  • Tahan saavutada rahu iseeneses. Vahet ei ole, mida parasjagu teen – peaasi et mul oleks tasakaalupunkt. Et suudaksin hästi emotsionaalse ja kiirelt läbi põleva inimesena saavutada iseenda sees rahu. Praegu olen oma eluga kohas, mis ühest küljest ongi selles valdkonnas tegutseva inimese kõige suurem unistus. Ja selle asemel et tunda suurt rahulolu ja õnnelikkust selle üle, tunnen, et seda rahu minu sees ei ole, sest see kõik, mis minuga praegu toimub, on kõike muud kui sisemine rahu. Aga usun, et jõuan ka selle möllu sees sinna, et see rahu ükskord leida.
  • Aeg annab arutust. Kõige huvitavam on, et inimene küll areneb ja õpib, aga sellest minu meelest inimesed enamasti aru ei saa, et me ju teame, et kõik on hästi ja kõik läheb hästi. Kui mõtleme tagasi kuu aega või aasta ja vaatame mingisuguseid protsesse, siis näeme, et tulime sellest läbi. Miks sa siis praegu muretsed? Sa oled seda protsessi korduvalt läbi teinud ja kõik on alati hästi läinud, miks siis ennast praegu halvasti tunned? Arvan, et see on inimeseks olemise võlu ja valu.
  • Olin hästi nõrga tervisega laps ja igasugune füüsiline aktiivsus oli mulle vastunäidustatud. Aga sellest hoolimata oli nii, et mida rohkem sa ütled mulle ei, seda rohkem ma ütlen, et kurat ma näitan! Tahan, suudan ja pean. Minus oli see miski, et ma tahan joosta ja hüpata ning mulle meeldis see. Ja tulin sellest kõigest kuidagi välja.
  • Unistamine on ju selleks, et loome visiooni elust, mis on veel parem, kui ta praegu on. Aga ma ei julge seda teha. Ma olen väga õnnelik, aga selle asemel et võtta hetk ja tunnetada, kui hästi kõik on, ma leian 110 muremõtet, millega ennast koormata. Ma tegelikult muretsen ja põen väga palju. See kuidagi loob mulle enda mõtteruumi, kus tunnen, et ei julge sealt enam suuremaks mõelda või unistada. Olen käinud oma rada ja teinud omi asju. Ja olen jõudnud siia kohta, mis ongi võib-olla suurem, kui oleksin osanud 10 aastat tagasi unistada. Arvan, et see on lihtsalt minu tee elada.

1STAGE’i eesmärk on vestelda edumeelsete inimestega, et jagada nende teadmisi ja harjumusi suurema kuulajaskonnaga. See ei ole intervjuu ega küsitlus. See on vestlus. Sukeldume sügavale meie külalise mõttemaailma. Nende intiimsete ja ausate vestluste eesmärk on olla inspiratsiooniks nii meile endale kui ka vestluse vaatajale. Meie külalised on pärit erinevatest eluvaldkondadest: meelelahutus, ettevõtlus, sport, kunstid, muusika, film, teater jpm.