Biit, kunst ja diip. Pavel Botšarov ehk Gameboy Tetris: “Minu kui tarbija vaatevinklist on kunst lihtsalt kaunistus.” Kunst kodudes

Gameboy Tetris. Foto: Iris Kivisalu.

“Kunst kodudes” on Edasi rubriik, mis avab huvitavate loojate koduuksi, riiuleid ja seinapindu ning uurib, kuidas ja miks kunst koju tungis ja milliseid avastusi kooselu teostega kaasa on toonud.

Tulika tänava kandis asuv vana hoone sissepääsu kohal rippuv puhvetisilt lubab väikest päevapraadi ja suppi alates 1,28 eurost ja kohvi lausa 60 sendi eest. Nõukogudeaegne puidust plaatide ja dermatiinist seinapannoodega kaetud pruunikates toonides vestibüül pakub aga elegantset sisenemist retrohõngulisse keskkonda. Esimeseks tervitajaks trepikojas – kotkaste logoga sadulseppade kontor – lubab taastada tsikliistmeid ja autosalonge. “No tšau” läheneb hämara koridori lõpust rõõmus värvilaik ja ühtlasi andekas muusik Pavel Botšarov ehk Gameboy Tetris. Siirdume Paveli 2. korrusel asuvasse stuudiosse, kuigi kohe on selge, et kunst pole peidus vaid helikindlas pehmete seintega toas. Lõuendid algavad juba trepikojas. “Siia joonistas mu sõber Vladimir Kopõlov,” viitab Pavel trepiastmeid katvatele joonistustele ja kirjadele. Kõrgesse trepikäiku on Pavel tekitanud ka väikse puhkenurgaga raamatukogu. On juba päris õdus!

Bianka Soe

Bianka Soe on kunstiteadlane, Telliskivi Loomelinnaku sisujuht ja kunstifestivali “Ma ei saa aru” peakorraldaja. Loe artikleid (17)