Kadri Kroon: Kopli nisukarjane

Karjase saias tehakse kõik värskelt nullist, mingeid kompromisse ei tolereerita.

Umbes viis aastat tagasi tekkisid Eestisse esimesed hapusaia küpsetajad ja algas tõeline nisubuum, seda vaatamata kasvavale gluteenitalumatute leerile. Koplis Põhjala tehases asuva Karjase saia omanik Kenneth Karjane sattus pagarikunsti juurde puht juhuslikult. Tal oli kokana selja taga fine dining‘u karjäär Fabrikus, Art Prioris ja Noas. Kenneth kuulub noorte kokkade punti, kelle eestvedajateks olid algul samuti verinoored Silver Saa ja Orm Oja. Ühel hetkel tuli arusaam, et aitab küll, tahaks midagi muud.

Algas saiakatsetuste periood, mis leidis tõelisele saia-startup’ile kohaselt aset Orm Oja Viimsi garaažis. Esimesena võeti fookusesse vastlakuklid, sealt spurditi saiaskeene tippu.

Kadri Kroon

Kadri Kroon on paadunud foodie, andunud veinifänn ja tulihingeline reisihull, kellele meeldib kogeda ehedaid hetki puhtast uudishimust elu ja maailma vastu. Tema soovituste järgi suurlinnades seigeldes on reisielamus garanteeritud. Kadri on Edasi toidu-, veini- ja reisirubriigi toimetaja. Loe artikleid (106)