Marko Mäetamm: kuidas mina, koroona läbipõdenu, välisreisiks valmistusin. “Amatöör arutleb”

Foto: Marko Mäetamm.

Mul pidi aasta tagasi toimuma Berliinis kuuajane kunstiresidentuur. See on laias laastus niisugune asi, et oled kusagil enda jaoks uudses keskkonnas ja pühendad kogu oma aja kunsti tegemisele ning uute kontaktide loomisele. Ja kui hästi läheb, siis toimub resideerumise lõpus ka mingi näitus või vähemalt oma kohapeal tehtud tööde esitlus. Suhteliselt levinud praktika kunstimaailmas ja niisugune asi pidi mul aset leidma Berliinis eelmise aasta kevadel. Kultuurkapital toetas reisi 1600 euriga ja puha.

Et aga tuli see COVID, siis lükati üritus aasta aega edasi käesolevasse kevadesse. Ilmselgelt naiivses lootuses, et aasta hiljem on kõik jälle nii nagu peab. Mulle see iseenesest isegi sobis, sest kodus oli kuidagi ootamatult palju tegemist ja mingi tellimustöö ka veel. Kandsin 1600 euri Kultuurkapitalile tagasi ja asi korras.

Marko Mäetamm

Mäetamm Marko on kunstnik. Tema töödes leiab kommentaare nii ta isiklikule elule kõige intiimsemal tasandil kui ka teda puudutavatele-mõjutavatele sündmustele meid ümbritsevas ühiskonnas laiemalt. Marko kirjutab ja joonistab Edasile sellest, mis tundub tema arvates oluline ja mis võiks korda minna ka Edasi lugejatele. Loe artikleid (100)