Peeter Koppel: ma ei taha raha deposiiti panna. Eriti kui vorst kallimaks läheb!

Hetkel tasub eelistada varasid rahale, sest juhul, kui satumegi inflatsioonilisse keskkonda, on raha see ventiil, millega pinge süsteemist eemaldub. Foto: Shutterstock.

Vaatamata sellele, et “kõik on kinni”, teevad inimesed massiliselt neid pikaajaliselt mõjutavaid suuri majanduslikke otsuseid. Pealinnas käib kinnisvara ümber aktiivne siblimine ning viimaste uudiste kohaselt on isegi kasutatud autode puhul näha sellist nõudluse kasvu, mis nende üldist hinnataset ülespoole tõukab. On see põhjendatud?

Nõudlus varade järele näib kasvavat mujalgi, mitte ainult meil. Euroopas on mitmeid kohti, kus tõmbekeskuste kinnisvarahinnad on liikunud viimastel aastatel ainult ühes suunas. Rootsi puhul võib kinnisvara hinnatrendi visualiseerida joonlaua abil, tõmmates viimase kümne aasta kohta lihtsalt 45-kraadise sirge joone. Hea küll – viimane oli väike liialdus, kuid ainult väike.

Peeter Koppel

Peeter Koppel on on varahaldur, kes kommenteerib sageli Eesti meedias majandusteemasid, eriti finantsturgude käitumist ja seda mõjutavaid tegureid. Peeter on Redgate Wealth’i investeeringute valdkonna juht. Loe artikleid (79)