Fotolugu: Tähelaev

Tähelaev Suuresadamas Hiiumaal. Foto: Marko Palm.

Kui enamasti olen jäädvustanud kauneid hetki oma kodusaarel Saaremaal, siis selle virmaliste foto tegin hoopis naabersaarel Hiiumaal. Oli karge külm õhtu üpris tugeva tuulega, tänu millele püsis taevas selge ja tähed olid hästi nähtavad.

Nii mõtlesingi endamisi, et õhtul vaatan veel kord tänavavalgustusest eemal põhjasuuna üle ja teen mõne panoraamfoto. Kauneid tähiseid õhtuid on viimastel talvedel vähe olnud ja isegi kui muud põnevat ei toimu, siis on Linnutee ja muud tuttavad tähtkujud alati ilusad vaadata.

Pildistama asudes avastasin, et olin unustanud statiivi kinnitusplaadi teise kaamera külge ja tuli olla leidlik, nii juhtuski, et kõik mu sellel õhtul tehtud fotod on tehtud kasutades uudset nn saapa tehnikat. See seisneb selles, et statiivi kinnitusplaadi asemel tuleb kasutada korraliku tallaga talvesaabast ning voila! oledki valmis virmalisi pildile püüdma. Kaamera tuleb lihtsalt saada ilusasti saapa peal tasakaalu, et see lumme ei kukuks.

Marko Palm on fotograafina tegutsenud mitu aastat põhiliselt kinnisvara, aerofotode ja aerovideote alal. Fotograafia on üks tema seitsmest ametist, ning täna täiendab ta ennast linnaaianduse alal Hiiumaa Ametikoolis. Rohkem pilte: www.facebook.com/piltnik24 või www.piltnik24.ee.