Moodularhitektuur. Kuidas saada oma maamaja kasvõi järgmiseks nädalaks

Hispaania tootja Abaton on valmis oma majad kohale tarnima üle kogu maailma - see pole kahjuks võimalus, mida kõik tootjad pakuksid - ning maja saabub järelhaagisel ühes tükis kohale. Foto: Abaton.

Tahaks oma maakodu, ükskõik kui pisikest! Ja tahaks seda kohe! Kui nii, siis nii Eestis kui mujal on välja mõeldud hulk perfektseid pisikesi maju, mida saab valmiskujul osta, enda maatükile lasta transportida ja – voila! – ongi suvila olemas, jääb vaid sisustamisrõõm.

USA-s juba aastakümneid populaarne võimalus endale kodu või suvekodu soetada on järjest enam kõlapinda leidmas igal kontinendil. Siiski ei ole kõik tootjad valmis maja ükskõik millisesse maailma otsa kohale transportima ning internetist leitud igas mõttes perfektne mikromaja võib ikkagi kättesaamatuks jääda. Samas, ka Eestis toodetakse täiesti maailma tipptasemel moodulmaju, lisaks on suur pluss, et keerulise ja pika transporditeekonnaga ei pea planeeti koormama.

Silvia Pärmann

Silvia Pärmann on Edasi kaasautor, fotograaf ja ajakirjanik, kes on viimased kümme aastat toimetanud mitut arhitektuurile, disainile või moele keskenduvat ajakirja. Loe artikleid (261)