Raivo Vare: tugevad tuuled puhuvad maailmas

Illustratsioon: Ander Avila

Kevade saabudes põhjapoolkeral, kus elab 90% maailma elanikkonnast ja mille pindala moodustab maakera maismaapinnast 2/3, on hakanud puhuma uue jõuga tugevad geopoliitilised tuuled. Lisaks kõrbetuultele, mille üks puhangutest kallutas kõrvale Ever Giveni nimelise megakonteinerlaeva Suessi kanalis, ajades selle põiki, otstega kallastesse kinni ja takistades nädalaks kogu maailma jaoks märkimisväärset osa merekaubaliiklusest. Kuid kõige tugevamad iilid puhusid seekord siiski USA-Hiina ja USA-Venemaa suhetes.

Laud puhtaks: Bideni kinnitus Putini kohta ja USA-Hiina pikeerimine Alaskal

President Bideni jaatav vastus intervjuus küsimusele, kas ta peab oma Vene kolleegi “tapjaks”, vallandas Venemaal hämmelduse ja teatud murega segatud jõulise retoorilise vasturünnaku. Jättes kõrvale Vene hierarhilises ühiskonnas kohustusliku igat sorti alama astme tegelaste süljepritsimise, on mõttekas pöörata tähelepanu Putini enda kommentaaridele.

Raivo Vare

Raivo Vare on hariduselt jurist, lõpetanud Tartu ülikooli õigusteaduskonna ja EBSi magistriprogrammi cum laude. Olnud riigiminister ning teede- ja sideminister, tippjuht pangandus- ning transpordi- ja logistikasektori firmades. Tegev paljude avaliku sektori ja erialaorganisatsioonide, samuti eraettevõtete juhtorganites. Kord kuus vahendab Raivo Vare Edasi lugejatele oma mõtteid tähenduslikest rahvusvahelise elu sündmustest. Loe artikleid (100)