Mingo Rajandi Quintet: “Sirelid”. Uut Eesti muusikat

“Igatsus on tunne, mis meid kõiki ühendab, sest vaevalt eksisteerib inimesi, kes poleks midagi kaotanud. Hirm tundmatu ja muutuva ees ning soov möödunut idealiseerida on samuti midagi üldinimlikku, ometi on elu ainus tähendus peidus lakkamatus liikumises,” ütleb Mingo Rajandi, kes äsja avaldas kollektiiviga Mingo Rajandi Quintet live-video loole “Sirelid”.

Jan Kaus (teksti autor) loost “Sirelid”: “Ilu on minu jaoks seotud kaduvusega, hetkede mööduvuse ja kordumatusega. Miski, mis jääb alles ainult möödununa, võib just seetõttu muutuda ilusaks. Võimega mäletada kaasneb sageli igatsus, aega tühistada püüdev illusioon, mis on samas oma püüdluse illusoorsusest teadlik.”

Lugu on salvestatud 2020. aasta augustis jazziklubis Philly Joe’s albumi “To Be!” esitluskontserdil. Album “To Be!” oli sel aastal nomineeritud parima jazzalbumi kategoorias Eesti Muusikaauhindadel.

Video on salvestanud ja monteerinud Meelis Mikker ja Hans Ulman. Heli salvestas Liisa Tali ning miksis Peeter Salmela.

Mingo Rajandi Quinteti koosseisu kuuluvad Liisi Koikson (vokaal), Ahto Abner (trummid), Joel Remmel (klaver), Marek Talts (kitarr) ja Mingo Rajandi (kontrabass). Mingo Rajandi on pärjatud aasta 2020 jazzhelilooja tiitliga ning pälvinud teatriauhinna parima originaalmuusika eest Draamateatri lavastusele “Kontrabass”.

Kuula Mingo Rajandi Quinteti lugusid Spotifys: