Fotolugu: hulgulinnud talvikesed

Talvikesed. Foto: Arne Kiin.

Veel enne päris rändlinde, veebruari-märtsi vahetusel, ilmuvad talu juurde talvikesed. Tulevad ikka salgakesi, harva saab neid üksi näha. Kust tulevad, kus südatalve veetsid? Hulgulinnud, kes neid teab.

Kord juba kohal, on talvikesi lihtne mõne peotäie viljaga päris paikseteks muuta. Siis võin varjest tunnikaupa nende askeldamist jälgida, isegi pildistamine kipub vahel ununema. Isatalvikese kuldkollane pulmarüü soojendaks nagu vaatajatki pärast pikka, pimedat ja külma talve.

Märtsis algab talvikese lauluaeg. Tema lihtne ja lühike viisijupp kõlab meie rahvasuus  kui “See-see-see-tee-viib Ri-i-i-ga”.

Möödaniku nimekad muusikateadlased on aga arvanud, et oma viienda sümfoonia kuulsa saatusemotiivi leidis Beethoven just talvikese laulust.

Laulu saatel hajuvad talvikeste salgad peagi paarikaupa laiali, ent kuulda saan seda veel juulikuuski, sest igal aastal jääb mõni paar ka minu talu maadele pesitsema.

Arne Kiin on tunnustatud Eesti fotograaf ja fotograafia õpetaja, kes 2019. a. pälvis presidendilt ka Valgetähe teenetemärgi. Suuremat valikut tema linnufotodest näeb siit. Vaata ka Arne Kiini lindude aastaringi tutvustavat fotoseeriat Edasis.

Arne Kiin

Arne Kiin on tunnustatud Eesti fotograaf ja fotograafia õpetaja, kes 2019. a. pälvis presidendilt ka Valgetähe teenetemärgi. Edasi veebiajakirjas ilmub Arne Kiini lindude aastaringi tutvustav fotoseeria. Loe artikleid (27)