Vestlussaade “1STAGE”Joel Ostrat: “Unistamine on ülitore asi. Soovitan seda kõigil teha”

Vestlussaade “1STAGE” toob avalikkuse ette lood ägedatest Eesti inimestest, et näidata, kuidas nad töötavad, millised on nende harjumused ja kuidas nad on jõudnud selleni, kellena meie neid täna tunneme. Seekordseks saatekülaliseks on kokk, restoranide eestvedaja ja ettevõtja Joel Ostrat – mees, kes oma rõõmsameelsuse ning sihikindlusega liigub elust läbi nagu nuga võist.

Mõtteid vestlusest:

  • Olen hästi suurelt unistanud. Unistamine on ülitore asi. Soovitan seda kõigil teha. Tihtipeale kipuvad unistused täide minema. Nüüd ma teen nii, et iga aasta lõpus panen kirja järgmise aasta unistused. Kui asjad on kirjas ja mul silma all, siis on hea järele vaadata. Ma võib-olla ei käitu täpselt selle vihiku järgi, aga kui ma vaatan seda, mida kümme aastat tagasi kirja panin, siis seda on hea lugeda. Vahepeal olin unustanud, et aastaid tagasi unistasin asjadest, mis on vahepeal täide läinud. Olengi need ära teinud!
  • 2020. aasta on oli minu jaoks megahea aasta. Nii töö kui ka pere mõttes. Ma poleks muidu võtnud aega maha. Ma ei oleks saanud maakodus nii palju olla. Sain pojaga lähedasemaks ja palju ka iseendaga tegeleda. Hakkasin tegelema talisuplusega ja rohkem trenni tegema. Kõike positiivset hakkasin rohkem tegema. Ei tasu olla selles kinni, et tuli viirus ja nüüd on väga paha. Loomulikult on ta paha, aga leia selles pahas miskit head.
  • On levinud ütlus, et meie sees on kaks hunti: halb hunt ja hea hunt. Oled see hunt, keda sa rohkem toidad. See on 100% õige, sest tegelikult ongi ju meie sees laisk hunt ja äge hunt. Mul on lihtsalt õnnestunud viimasel ajal seda positiivset hunti rohkem toita. Aga olen ka sellele laiskvorstist hundile päris tihti otsa vaadanud ja tegelikult on ta mind endasse saanud. Aga sellest tuleb kiiresti välja tulla. Korraks lükkad end mugavustsoonist välja ja saad heasse rattasse tagasi. Ja kui oled heas rattas, siis kõik asjad õnnestuvad ja töötavad poole paremini.
  • Teatud eluetapist alates olen püüdnud olla lihtsalt hea inimene. Tahan, et mind mäletatakse kui head inimest. Head sõpra, head abikaasat. Teen head oma tegemiste kaudu. Alla 30-aastasena ma ei mõelnud sellele. Mingist vanusest tuli ühiskonnale tagasi andmise soov ja missioonitunne. Teen kõiki oma tegemisi, et muuta maailm paremaks paigaks. Olgu see siis vähem plasti kasutada, toiduraiskamist vähemaks viia või lihtsalt inimesi õnnelikuks teha.

1STAGE’i eesmärk on vestelda edumeelsete inimestega, et jagada nende teadmisi ja harjumusi suurema kuulajaskonnaga. See ei ole intervjuu ega küsitlus. See on vestlus. Sukeldume sügavale meie külalise mõttemaailma. Nende intiimsete ja ausate vestluste eesmärk on olla inspiratsiooniks nii meile endale kui ka vestluse vaatajale. Meie külalised on pärit erinevatest eluvaldkondadest: meelelahutus, ettevõtlus, sport, kunstid, muusika, film, teater jpm.