Arhitekt Mari Hunt: üksikul saarel jääkaruohu hirmus väikestes konteinerites elades õppisin vähest ruumi ära kasutama

Maidla Loodusmaja oli Eesti Arhitektide Liidu preemia VÄIKE 2020 nominent ning võitis publiku lemmiku tiitli konkursil Aasta Puitehitis 2020, nüüd on see nomineeritud Mies van der Rohe arhitektuuripreemiale. Foto: Feliks Volož.

Maidla ajaloolise mõisasüdame lähedal sooserval asuv 2020. aasta suvel avatud mikrohotell on nomineeritud tänavusele Mies van der Rohe kaasaegse arhitektuuri preemiale, mis on kõige olulisem Euroopa Liidus välja antav arhitektuuriauhind.* Kõigest 28 m2 suuruse majutuskoha arhitektiks on Mari Hunt arhitektuuribüroost b210,  kelle eesmärk oli ehitada ümbritsevat loodust nii vähe mõjutades, et kõik rebased ja põdrad, kes olid harjunud seal kohas käima, ka hotellikülastajaid piiluma tuleksid.

“Kuigi minimajad on nii Eestis kui ka mujal maailmas populaarsust kogumas, sai meile kohe selgeks, et kui ajame taga erilisust, siis ei saa me minna kergema vastupanu teed ega püstitada valmis tehasemaja. Et Maidlas käinud klient ei leiaks kuskilt maailmas teist samasugust puhkemaja, siis valisime arhitekti, kellega koos hakkasime seda üsna hullumeelset ideed realiseerima,” räägib Susanne Org Maidla Nature Resortist, mis on minihotelli tellijaks. “Möödunud suvel saigi valmis esimene Loodusvilla (Nature Villa) ja tänaseks oleme saanud kinnitust, et turul on selle järele nõudlus ning liigume õiges suunas.”

Silvia Pärmann

Silvia Pärmann on Edasi kaasautor, fotograaf ja ajakirjanik, kes on viimased kümme aastat toimetanud mitut arhitektuurile, disainile või moele keskenduvat ajakirja. Loe artikleid (260)