Raivo Vare: teekond normaalsusesse – hetkeseis maailmas

Kamala Harrise puhul on juba ennustatud, et Bideni ennetähtaegsel tervislikel põhjustel ametist lahkumisel astub tema jõuliselt asemele või et temast saabki demokraatide järgmine presidendikandidaat. Foto: Shutterstock.

Kuigi seni on meid valitsenud lootus, et koroonakriis saab varsti läbi ja võidukas vaktsineerimine teeb sellele kiire lõpu, et me jõuaks võimalikult väikeste kaotustega “normaalsesse” ellu tagasi, siis tegelikult nii lihtne see polegi. “Return to normalcy” on muutunud populaarseks meemiks, rääkides USA poliitikast, kuid mitte enam nii palju majandusest ja inimeste elukorraldusest. Milline siis on praegune seis?

USA uus presidendiadministratsioon ja võimujaotus Kongressis

Vaatamata kõigile kartustele sai 20. jaanuaril siiski ametisse vannutatud USA uus president Joe Biden. Jättes kõrvale kõik need rõõmuhõisked tema administratsiooni võtmeisikute valiku suhtes, kus ebatavaliselt palju tähelepanu on pööratud erinevate vähemuste esindatusele nende hulgas, keskenduks põhilisele.

Raivo Vare

Raivo Vare on hariduselt jurist, lõpetanud Tartu ülikooli õigusteaduskonna ja EBSi magistriprogrammi cum laude. Olnud riigiminister ning teede- ja sideminister, tippjuht pangandus- ning transpordi- ja logistikasektori firmades. Tegev paljude avaliku sektori ja erialaorganisatsioonide, samuti eraettevõtete juhtorganites. Kord kuus vahendab Raivo Vare Edasi lugejatele oma mõtteid tähenduslikest rahvusvahelise elu sündmustest. Loe artikleid (98)