Vice Versa: deLULU & Night Tapes

Night Tapes and deLULU.

Uuel aastal uusi ja värskeid, ilus-huvitavalt kandvaid helisid – deLULU ja Night Tapes.

Triona oma ühiseid unistusi ellu viiv deLULU on souli ja R’n’B-d viljelev värske muusikaline grupp, mis koosneb tunnustatud ja auhindadega pärjatud muusikutest: Taavi Paomets, Mairo Marjamaa ja Inga Tislar. Lihvitud, mitmekihiline, kaunis heli. Nende uus singel “Safer Than Home” mõjub mantrana – vokaalikordused, hiiliv samm trummisaundil, õrnalt, ent täpselt planeeritud ja ehitatud muusikalised taustajõud loo arenedes avanemas, ekstravärskendust lisamas.

Night Tapes on Iiris Vesikust, Max Doohanist ja Sam Richardist koosnev ansambel, mis sai alguse õhtustest jämmisessioonidest majakaaslaste vahel. Öine London, žanrite segu ning tekstuuride mitmekihilisus moodustavad Night Tapesi atmosfäärilise helimaailma, mis kombib piire ja mõjub värskendavalt alternatiivpopi maailmas. Rubriigi fookuses on kosmilise rännakuna ja omamoodi vabaduseihaluse meeleavaldusena mõjuv, emotsioone ergutav lugu “Truly Being Alive” nende uuelt EP-lt “Download Spirit”.

deLULU Night Tapesist: “Night Tapesi helikeel ja kuvand käivad käsikäes, mõjudes igati stiilipuhtalt”

“Night Tapesi helikeel ja kuvand käivad käsikäes, mõjudes igati stiilipuhtalt. Sotsiaalmeediast peegelduv toetab muusikat: retrohõnguline muusikaesteetika kõlab koos lugudega ühtlaselt ja läbimõeldult. See annab eelise nende muusikat kergesti ära tunda. On näha, et tegemist on heade sõpradega ning see kajastub nii meediapildis kui helikeeles. Kompositsioonilt läbimõeldud artwork jääb samuti hästi silma, luues terviku. Olles bändiliikmetega varasemalt tutvunud, on tore näha, kuidas nende muusika on kasvanud ja jõudnud laialdasema publikuni,” kirjeldab deLULU Eesti-UK muusikutest koosnevat Night Tapesi.

“”Truly Being Alive” tundub lugu masohhistlikust elujanust läbi armastusevalu. Lähtuvalt sõnadest tekkis justkui sarnane tunne – üksinda klapid peas, oodates rongi ja veeretades päevi õhtusse. Valutades südant reeturlikus maailmas – tunne, mis on tuttav igale loojale. Eredalt kangastus silme ette film “Drive”, kus story ja soundtrack annavad edasi samalaadset vaibi. Kindlasti tuleks esile tõsta Iirise ainulaadset ja värvikat vokaali. Tal on võime kasutada samu värve erinevas kontekstis – jõuliselt ja emotsionaalselt, aga ka õrnalt lauldes ja väga kõrges registris. Omanäolist atmosfääri loovad ka synthwave’ilik lähenemine produktsioonile ja brit-rock’ilik instrumentaal, mis on poistele ilmselt emapiimaga kaasa antud. Kuna deLULU on samuti trio, siis kuuleme ja teame väljakutseid, mida sellise helikeele esitamine kolmekesi endas kätkeb. Eriti just kontserdi osas, kus multiinstrumentalism on hädavajalik,” analüüsib DeLULU Night Tapesi kosmilise rännakuna mõjuvat lugu.

Night Tapes DeLULU-st: “Muusikalises mõttes ütleks, et deLULU muusikas kohtuvad Ameerika R’n’B ja Londoni jazz”

“deLULU on uus äge bänd Eesti muusikamaastikul ja koosneb meile juba tuttavatest nägudest. Naljakal kombel oleme oma bändiga isegi nende stuudiot jaganud ning seal toimetanud Eestis olles. Muusikalises mõttes ütleks, et deLULU muusikas kohtuvad Ameerika R’n’B ja Londoni jazz. Mõned nimed, kes meenuvad kuulates nende värsket lugu, on Tom Misch, Yussef Dayes, SZA, Solange. Üldiselt tundub, et väga profid muusikud on moodustanud n-ö supergrupi, kust on oodata väga põnevat ja kvaliteetset mussi. Huvitav on näha, millised on ansambli edasised sammud – kas nad võtavad suuna rohkem jazzi või popi peale. Või teevad ehk mõlemat?,” juurdleb Night Tapes DeLULU mitmekülgse olemuse üle.

“Loo “Safer Than Home” puhul jäävad esimesel kuulamisel silma ja kõrva hittivad kick’id, mõnus shaker ja põnevad akordid. Inga on väga võimekas laulja ja vokaalne salvestus on ülimalt hea ja kõrgel tasemel. Laulu mix on kenasti tasakaalus ja kõik instrumendid laulus põhjendatult. Lemmikosadeks on salmid ja outro. Laulul on kena sume vaib ja ma ise pistaks selle laulu käima pärast pidu, à la 4 hommikul, kui meelelolu hakkab vaikselt maha rahunema. Last sip of whiskey kinda thing. On igati kuulda, et inimesed teevad hingega muusikat, mis neile endale meeldib – nii et aus värk ning lisaks väga professionaalne,” kirjeldab Night Tapes uue kooli elektroonilisest soulist pungil DeLULU lugu.

Vice Versa on Edasi rubriik, kus artistid kirjeldavad vastastikku teineteise muusikat.

Liisi Voolaid

Liisi Voolaid toimetab igapäevaselt muusika- ja kommunikatsioonivaldkonnas, toetades kodumaiseid artiste, ettevõtmisi, üritusi ja teeb kaastööd meediaväljaannetele. Suure osa oma ajast veedab Liisi ka DJ rollis, mängides mõnusatele inimestele enda lemmikmuusikat, mille ühisnimetajateks on soul, funk, mahe värskus ja maailma tummiseima gruuvi aluseks olev pill – basskitarr. Liisi kirjutab Edasile muusikast ja sellega seotud inimestest, püüdes tuua nende olemust lugejatele lähemale. Ja inspireeruda. Loe artikleid (80)