Kerli Kaldoja: sisukate lugude aktuaalsus ei vanane. Intervjuu tellimiskampaania võitjaga

Auhinna üleandmine Hästensi Stockmanni kaupluses. Pildil: Kerli Kaldoja abikaasa ja Hästensi esindaja Liina Nõmm.

Edasi talvine tellimiskampaania “Maga rahulikult” oli kantud ideest pakkuda võimalust võtta aeg maha ja kvaliteetselt puhata, et siis taas värskena tegutsema asuda. Kampaania peaauhinnaks oli Hästensi udusuletekk ja -padi. Loosi tahtel osutus võitjaks ettevõtluskõrgkoolis õppekorraldusega tegelev Kerli Kaldoja. Esitasime võitjale mõned küsimused.

Meie seekordse tellimiskampaania üks mõte oli ärgitada inimesi n-ö rahulikumalt võtma ja enda laadimise peale mõtlema, sest kui oleme puhanud, oleme ka tegusamad ja rõõmsamad. Milles väljendub puhkus teie jaoks ja kuidas/kus peamiselt puhkate?

Puhkus on eelkõige aeg iseendale ja perekonnale. Puhkus on see, kui ei ole kiire ja saab tegeleda endale meelepäraste hobidega. Olen enda kodu suur fänn, olen meelsasti lihtsalt kodus, mängime perega lauamänge ja teeme maitsvaid sööke. Toonust aitab hoida seegi, kui saan piisavalt liikuda, praktiseerida joogat ning tervislikult toituda. Palju oleme aega veetnud ka kodulähedastes metsades ja rabades, kus kõndimine aitab pea klaariks saada.

2020. aasta on sundinud kogu maailma n-ö elu üle järele mõtlema. Millise sõnumi teie lõppenud aastast kaasa võtate?

Olla tänulik lihtsate asjade eest. Hoidke oma lähedasi, tuletage neile meelde, et te hoolite neist, ja veetke nendega võimalusel koos aega. Lisaks lähedaste ja enda hoidmisele on aeg olla tänulik lihtsate asjade eest, nagu võimalus elada enda kodus, teha tööd, mis on meelepärane, süüa lõunat kohvikus jm, mida nii sageli iseenesestmõistetavana võtame.

Paar küsimust ajakirjanduse ja Edasi kohta ka. Millised on teie meediatarbimisharjumused, kui tihti ja milliseid ajakirjandusväljaandeid loete või jälgite? Millist sisu te lugejana ajakirjanduselt ootate?

Tarbin meediat väga vähe. Sellepärast meeldib Edasi formaat, mis ei tegele nii palju päevakajalisusega, vaid hoiab fookust pikematel ja analüütilisematel lugudel. Leian, et Edasi plussiks on ka see, et sisu on “värske” tunduvalt kauem kui päevauudiseid kajastavates väljaannetes. Veel meeldib vahel lugeda Levila portaali, mis samuti meeldivalt pikkade lugudega üllatab. Vahel loen ka Ekspress Grupi digipaketti, kui mõni uudis rohkem kõnetab.

Milline on teie “Edasi lugu”, kuidas me teie huviorbiidile sattusime ja mis olid peamised kriteeriumid, miks otsustasite tellijaks hakata?

Lugesin suvisel puhkusel majandust puudutavat Edasi numbrit ning leidsime abikaasaga, et sisu on hea ja sellist väljaannet võiks tellijana toetada. Edasi on teadvuses olnud juba pikemalt, olen näinud Edasi telki Arvamusfestivalil ja nüüd jõudsin ka tellimiseni.

Suurtest meediamajadest sõltumatu ajakirja väljaandmine on paras väljakutse ja reklaamimüük üks oluline tuluallikas. Kui peaksite tarbija ja potentsiaalse kliendina soovitama Edasi keskkonda reklaamiandjatele, siis mida Te ütleksite, miks Edasi on väärtuslik reklaamikanal?

Edasi ajakiri ilmub kord kvartalis. Sisukate lugude aktuaalsus ei vanane, mistõttu väljaannet ei visata ära kohe pärast loo lugemist. Kvaliteetne sisu väljaandes loob kindlasti sünergia reklaamiandja brändiga.

Rääkige palun lõpetuseks mõne sõnaga enda tööst, millega igapäevaselt tegelete ja mis selle töö teie jaoks põnevaks teeb?

Töötan Eesti suurimas erakõrgkoolis Eesti Ettevõtluskõrgkool Mainor, kus minu igapäevatööks on tegeleda õppe korraldamisega. Arvestades muutlikke aegu, mis mõjutab ka haridusvaldkonda, siis põnevust ja väljakutseid jagub.