Podcast “Edasi koos sõpradega”Maria Helen Känd ja Marko Mäetamm: ma tahan olla laigitud

Üle pika aja oli meil taas hea meel korraldada üks “Edasi koos sõpradega” vestlusõhtu. Seekord oli külas kunstnik ja Edasi kaasautor Marko Mäetamm, kellega vestles kuraator ja kultuurikriitik Maria Helen Känd. Jutuks tuli kunsti ja kunstniku roll ühiskonnas tundlikel teemadel kaasarääkimisel, kunstniku vajadus olla pildil ning laigitud. Samuti puudutati eksistentsiaalse kriisi vajalikkust loomeprotsessi edasiviiva jõuna ning Marko Mäetamm rääkis oma isiklikest kogemustest loojana, oma inspiratsiooniallikatest, lemmikkunstnikest, Eesti kaasaegse kunsti ja iseenda arengust ning kergitas pisut saladuseloori ka oma värskeimalt kunstiprojektilt.

Vaata ja kuula saadet

Vestlusõhtul esitles Marko Mäetamm ühtlasi oma uut raamatut-kataloogi, mis sisaldab autori kunstiloomingut aastaist 2013–2020 koos endapoolsete kontekstualiseerivate vahetekstidega eesti ja inglise keeles. Raamat on järg 2006. aastal ilmunud raamatule “Marko Mäetamm” ja 2013. aastal ilmunud raamatule “Perekonnalood ja igasugused teised lood”.

Üritus toimus väikeses seltskonnas Workland Maakri koostöötamiskeskuses. Sündmust aitas jäädvustada Marathon Studios.

“Edasi koos sõpradega” on veebiajakirja Edasi.org jutusaade, kus kohtuvad kaks sõpra, kes arutavad omavahel Eesti ja maailma elu üle. Igal saatel on oma konkreetne fookusteema, mille üle vestluspartnerid on mõelnud ja mille osas on neil selged seisukohad. Suhtlus heade sõprade vahel on tavaliselt aus ja otsekohene ning vürtsitatud eluterve huumoriga.