Leslie Da Bass: “20L”. Uut Eesti muusikat

Novembri lõpus ilmus Leslie Da Bassi uus sooloalbum “20L”, mis kannab järjekorranumbrit 7. Peale viimast albumit “Koridorid” plaanis ta muusikategemise hoopis sinnapaika jätta, keskenduda maalimisele ja filmi kirjutamisele, aga muuskalist sõltuvust polegi nii kerge välja ravida. Debüütfilmi kirjutades ja lavastades tekkinud aastane vaakum muusikas põhjustas hoopis vastupidise efekti ja 2020. aasta lõpuks sai valmis rekordiline kogus muusikat. Peale kriitikamatšeetega vehkimist jäi albumile lõpuks 12 lugu, mille maharaiutud ülejäägid veerevad nagu zombide pead avalikkuse ette veel järgmine aasta.

Vahepeal sündis ka üks muusikaline projekt nimega LeHanna, kus Leslie ja laulja Hanna Martinson sulatavad stuudios lintidele kokku oma popikamat poolt. Hanna mängis Leslie debüütfilmis “Kevin, ei!” säravat Siouxie rolli ja nende avasingel “Juuni, juuli, august” säras suvel raadioeetrite latvades nagu kesksuvine päike. LeHannal on plaanis 2021. aastal ka live’is üles astuda.

LDB sooloalbumi nimeks sai “20L” põhisüüdlaseks selles Leslie garaažstuudios olnud bensiinikanister, mille otsa ta komistas. “Kanister tegi elajalikku kolinat ja siis ma nägin sellel kirja 20L. Kaua ei mõelnud. Juhuseid pole olemas ja kuna mul oli just albumi valikusse kokku saanud duubelalbumi jagu muusikat 20 lugu , ning 20 mätsis ka aastaarvuga, sekka minu nimetäht, siis albumi nimi oligi olemas. Jäädvustasin selle ka albumi kujunduse tarvis. Küte aastaks 21” kirjeldab Leslie.

Uue albumi märksõnaks on kitarrid. Kui muidu on Leslie soolomuusika elektroonilise tüvega, siis seekord on esimesed signaalid valmis vilistatud vintage-kitarridega kadunud kaugetest kümnenditest.

“20L” ilmus alguses digiplatvormidel, nostalgiline CD valmib jõulude paiku ja moodne vinüül järgmise aasta alguses. Esimesel võimalusel toimub ka plaadi sünni puhul üks kontsert, mis ilmselt jääbki ainukeseks ülesastumiseks 2021. aastal. “Edasi taas filmiga” lubab Leslie.

Kuula albumi esimest ja teist singlit: