Raivo Vare: Back to normal? Vist juba hilja…

Foto: Shutterstock.

Nüüdseks hakkab lõpuks saabuma lahendus USA presidendivalimiste skandaalsele tulemuste väljaselgitamisele ja uue presidendi võimuleasumisele loosungiga “tagasi normaalsesse USA poliitikasse”.

Millest seekordses kolumnis veel juttu tuleb? Läbi sai lühike, kuid õpetlik sõda Mägi-Karabahhis ning Aasia ja Vaikse ookeani piirkonna kasvav majanduslik ülemvõim vormus suurimaks kaubanduspiirkonna lepinguks (RCEP), mis mitmepoolseid lepinguid vihkava Trumpi poolt juhitud USA loobumise tõttu näib hoopis üha jõulisemalt ennast kehtestava Hiina olulise globaalse majanduspoliitilise võiduna. Iga nädal toob üha uusi COVID-19 vastaste vaktsiinide väljatöötamisega seotud uudiseid, aga ka tõdemust, et nende manustamisega viiruse edasise leviku pärssimiseks piisavale osale elanikkonnast läheb veel üksjagu aega.

Raivo Vare

Raivo Vare on hariduselt jurist, lõpetanud Tartu ülikooli õigusteaduskonna ja EBSi magistriprogrammi cum laude. Olnud riigiminister ning teede- ja sideminister, tippjuht pangandus- ning transpordi- ja logistikasektori firmades. Tegev paljude avaliku sektori ja erialaorganisatsioonide, samuti eraettevõtete juhtorganites. Kord kuus vahendab Raivo Vare Edasi lugejatele oma mõtteid tähenduslikest rahvusvahelise elu sündmustest. Loe artikleid (98)