Riina Varts: peatage maailm, ma tahan maha minna!

Riina Varts. Foto: Kristiin Kõosalu.

Peatame hetkeks maailma, et vaadata elu meis ja meie ümber. Näeme kiirustamist, vähest siin ja praegu kohal olemist, näeme rööprähklemist. Aina sagedamini kuuleme fraasi “aega pole”, ometi on meile kõigile seda päevas antud ühepalju. Kas öeldes, et seda pole, ütleme tegelikult, et me ei hooli? On ju nii, et tõeliselt oluliste asjade jaoks me võtame aja. Selleks, et vähendada tunnet “ma tahan maha minna”, tuleb meil endalt küsida mõned küsimused…

Kes ma olen ja mida ma oma elult tahan?

Coach’ina tegelen ma oma töös klientidega üsna sageli igapäevaste ja praktiliste enesejuhtimise teemadega: kuidas eesmärke seada, ennast kehtestada, kuidas anda tagasisidet jms. Siiski satub nende kõrval lauale ka eksistentsiaalsemaid küsimusi, sh küsimus “Kes ma olen ja mida oma elult tahan?”. Kui meil sellele küsimusele vastust pole, on oht lahustuda teiste vajaduste või oma töörolliga ja varem või hiljem hädas olla.

Riina Varts

Riina Varts on coach ja juhtimiskonsultant, kellel on pikk personalijuhtimise kogemus. Ta tegeleb organisatsioonide ja meeskondadega ning töötab inimestega kes juhivad, arendavad ja võimustavad teisi. Loe artikleid (6)