Lexsoul Dancemachine: “Carambola Jelly”. Uut Eesti muusikat

Äsja ilmutas Eesti kuumavereline bänd Lexsoul Dancemachine märulifilmi stiilis muusikavideo oma loole “Carambola Jelly”. Muusikavideo teeb eriliseks fakt, et see on vändatud Ugandas! Kohaliku Tarantino tiitlit kandva režissööri käe all!

Wakali-nimelise linna slummis Kampalas tegutseb juba 15 aastat kirglik režissöör Isaac Nabwana. Ta on oma karjääri jooksul jõudnud luua ligi 50 action-comedy filmi, kusjuures teda on võrreldud selliste tegijatega nagu Martin Scorsese ja Robert Rodriguez. BBC ajakirjanikud on ta aga tituleerinud Uganda Tarantinoks. Nabwana kogus raha telliste valmistamisega kuni 32. eluaastani, mil ta oli valmis oma unistused ellu viima. Ta õppis arvutit kokku panema, millele järgnes pildi- ja videotöötlusprogrammidega tutvumine. Nüüdseks on tal miljonitesse ulatuv vaatajaskond.

Eesti bändi koostööst Uganda režissööriga

Lexsoul Dancemachine jõudis viljaka ja leidliku Wakaliwoodi algataja juurde tänu Ringvaates nähtud HÕFF-i promoklipile. Seejärel helistas bändi mänedžer Isaacule ja sai üpris kiiresti nõusoleku toota bändilel muusikavideo. Bänd andis omalt poolt vaid märksõnade näol sisendit, mis piirdusid sellega, et suund võiks olla tantsuline, energiline ning ehk veidi vähem vägivaldne tavapärasest Ramon Productioni stuudio loomingust.

On näha, et Nabwana võttis seda arvesse, ent jäi siiski oma liistude juurde. Moodsa aja rüütlilugu röövitud pruudist ja tema päästmisest võib nõrganärvilistele mõjuda raskelt. Siiski on Nabwana öelnud, et teda eristab tõelisest märulist see, et ta süstib oma loomesse alati paraja annuse komöödiat. Olles kogenud ise sõda, ütleb ta, et seal nähtud õudusi ta ei näita. Helikopterid on talle aga meeldinud just sellest ajast saati, kui ta 12-aastaselt Uganda kodusõja ajal (1981–1986) ühe kopteri eest ise põgenes. Ta unistab, et saaks tulevikus ehitada endale võtete jaoks ka päris helikopteri replika.