Kaido Pajumaa: 3 suhtluskultuuri ja nende mõju tulemustele

Tagarääkimiskultuur on enesenäitamiskultuuri paratamatu tagajärg. Foto: Shutterstock.

Igas meeskonnas evivad inimesed sellele iseloomulikku tiimikultuuri, mille üheks allosaks on ka suhtluskultuur. Suhtluskultuuri võib jagada kolme liiki: enesenäitamis-, tagarääkimis- ja tagasisidekultuur. Missugune nendest on praegu kõige iseloomulikum sinu meeskonnale ja milline on nende mõju koostööle ning tulemustele? Lõpetuseks annan 3- sammulise soovituse tagasisidekultuuri loomiseks meeskonnas.

Enesenäitamiskultuur

Enesenäitamiskultuuri taga on ühiselt ununenud põhjus, milleks tegelikult meeskond loodi ja inimesed siia kutsuti – millegi koos saavutamiseks. Ühisele eesmärgile keskendumise asemel on siin töötajate fookus rohkem sellel, kuidas ise silma paista, oma eksimusi ning vigu varjata ja enda töölõigu kontekstis “turvalist” tagalat pidada (oma vigade ja puuduste puhul teiste peale näpuga näidata).

Kaido Pajumaa

Kaido Pajumaa on meeskondade ja juhtide koolitaja. Tema peamiseks huviks on, mida töötajad ja juhid saaksid ära teha selleks, et tööl veedetud aeg oleks põnevam, positiivsem ja tulemuslikum. Loe artikleid (51)