Raili Keiv: mul on ideid rohkem, kui teha jõuan

Keraamik Raili Keiv. Foto: Silvia Pärmann.

Raili Keiv on keraamikadisainer, kelle nime kuulsid paljud esimest korda kümme aastat tagasi, kui ta võitis oma jonnipunnina kiikuvate portselantassidega noore disaineri preemia Väikse SÄSI – aga veelgi rohkem pälvis tähelepanu tema magistritöö “Portselan kohtub betooniga. 1955.–1970. Tallinna kohvikukultuurist inspireeritud serviis”, mis kombineeris õrna portselani ja robustse betooni moodsateks lauanõudeks. 

Pärast viit aastat Berliinis elamist ja töötamist on Raili tagasi Eestis, kus tema ARS-i majas asuvas stuudios toimuvad vormimängud võtavad igapäevaselt kasutatavate esemete kujusid. Kohtumegi tema stuudios, keset uute vaaside vorme, et rääkida sellest, kuhu tema materjalieksperimendid tänaseks liikunud on, ning ka tema esimesest mahukamast külalisõppejõu projektist EKA-s ja disaineri rollist tänases maailmas.

Silvia Pärmann

Silvia Pärmann on Edasi kaasautor, fotograaf ja ajakirjanik, kes on viimased kümme aastat toimetanud mitut arhitektuurile, disainile või moele keskenduvat ajakirja. Loe artikleid (259)