Hüpnotisöör Ants Rootslane: terapeutiline protsess algab sealt, kus kaasatakse tunded ja emotsioonid

Ants Rootslane. Foto: Karl Saare

Avastasin hüpnoterapeut Ants Rootslase Instagrami kaudu. Tema kodulehte külastades tundus, et noormees on oma noorusele vaatamata juba väga kogenud, sisemise tarkusega. Tema juurest on käinud abi otsimas üle 3000 inimese, mis on hiiglaslik hulk, arvestades noormehe vanust, seega – midagi peab selle taga olema. Olles ise aastaid tagasi kogenud nii hüpnoosi tervendavat mõju kui mõnda aega tagasi ka perekonstellatsiooni müstilist toimivust, millega Ants samuti tegeleb, tekkis soov temaga neid teemasid arutada. Loomulikult oli huvitav ka see vastuolu – kuidas nii noorel mehel, kes näib kui moeajakirjast välja astunud, saavad olla nõnda sügavad tarkused ning kogemus inimpsüühikaga töötamisel.

Kohtusime Tartus, pärastlõunasel ajal. Antsu aval naeratus ja sirgjooneline olek avas kohe ukse meie vahel, kuigi oleme erinevatest põlvkondadest ja me polnud iial kohtunud. Intervjuu lõppedes oli selge, et tegemist on väge täis noore mehega, kelle mõne väite peale ehk nii mõnigi vanem kolleeg (teadusliku psühholoogia koolkonna esindaja) tõenäoliselt protestima hakkaks. Vilde-kohvikus arenes meie vahel siis järgmine vestlus.

Hedvig Hanson

Hedvig Hanson on Edasi kaasautor. Tuntud peamiselt tundliku muusikuna, kuid tegelenud ka kirjutamisega, ta on teinud kaastööd Postimehele, ERR Kultuurile, ajakirjale Sensa ja Eesti Naine. Hedvig on kirjutanud ka kaks raamatut - dokumentaalne traagiline lugu näitlejannast vanaemast, "Jutustamata lugu. Ellen Kaarma." (2012) ning isiklik, maa- ning artistielu päevik, "Kirju mandrilt" (2016). Loe artikleid (144)