Egert Milder: elus on parimaks suunanäitajaks armastus

Egert Milder. Foto: Iris Kivisalu

Egert Milder rändab nii elus kui muusikas. Tema kohevatest indie-helidest peegelduvad seiklused Filipiinide randadel, Nicaragua surfilinnades ja Kaukaasia mägedes. Küllap seostubki enamikule Milder ka Gruusiaga, kus ta aastaid elas ja ehitusinsenerina töötas. Mõne aja eest otsustas ta astuda sammu erialasest tööst eemale ning kolida tagasi Eestisse ja end rohkem muusikale pühendada. Seni on otsus end õigustanud – Milder paistab kohalikul helimaastikul silma hea laulukirjutajana, luues muusikat nii enda kui teiste repertuaari. Gruusia peatüki viimaseks hurraaks kirjutatud loost “Georgia (On my Mind)” sai eelneva aasta Eesti Laulu kõrvauss ning ka teised Milderi rajad, kaasa arvatud värske singel “Your Green Is Better”, on oma võluvate akustiliste kompositsioonidega leidnud sooja vastuvõtu.

Uue loo ilmumise puhul võtsime Egert Milderiga hetke, et mõtisklelda, kuidas on rännakud tema elufilosoofiat ja loomingut kujundanud. “Reisimine on kindlasti kõige võimsam loomingu turgutaja,” ütleb ta ise.

Johanna Maria Mängel

Johanna Maria Mängel on vabakutseline muusikaajakirjanik ja sotsiaalteaduse magister, keda paeluvad eelkõige eri kultuurinähtuste allikad, allhoovused ja mõjud ning muusika äärealad. Loe artikleid (63)