Raul Oreškin: pange oma pood parem kinni!

Kastani tänav, veel kastanitega. I Foto: Kiur Kaasik.

Kas te ütleksite hommikul tööle rutates oma kodustele üle ukse, et muideks, täna tulevad töömehed ja lõhuvad köögi välja, sööge kuskil kohvikus kõhud täis? Või kuidas kõlaks, kui saaksite hilisõhtul telefonikõne, et homsest alates te oma äri/kauplust avada ei saa, sest majaesine kaevatakse üles.

Kindlasti peaksite seda halvaks naljaks, nii halvaks, et veaksite seepeale suu pigem pikaks kriipsuks, mitte laiaks naeratuseks. Aga just nõnda algas tänavu suvel Tartus Aparaaditehase ees Kastani tänava jalgtee remont, kus peale äsjast koroona-isolatsiooni avasid uute lootustega taas oma uksed neli poodi/salongi/elustiiliäri, nende hulgas ka tARTu pood.

Raul Oreškin

Raul Oreškin elab sügistalvisel perioodil Tartus ning kevadel ja suvel vanausuliste külas Varnjas, kus nad koos elukaaslase Kaili Kasega kalurimaja paadikuuris igal suvel Voronja galerii avavad. Viimastel aastatel on Raul tegutsenud ka kokana Karlova kodukohvikus „Lev ja Leevike“, avanud Aparaaditehases HAKI galerii ja töötanud teatrijuhina Tartu Uues Teatris. Raul on "Minu" lugude sarjas ilmunud raamatu "Minu Peipsiveer" autor ning käesoleval aastal ilmus Tartu linna tellimusel tema kolmas raamat "Tartu hääled". Raul jagab Edasi lugejatele oma tähelepanekuid eluolust Peipsiveerel ja Tartus ning laiemalt kultuuripõllul toimuvast. Loe artikleid (46)