Steve Keating: see koletislik kadedus

Foto: Shutterstock.com

Kadedus on emotsioon. Kusjuures väga ohtlik emotsioon! Kui lasete kadeduse oma ellu, on oht, et see emotsioon haarab enda alla kõik. See võtab teid täielikult oma valdusse ja pisendab kõiki muid elu aspekte. Kadedus hävitab kõik hea.

Teisisõnu… kadedus on üks vastik asi! Mul ei pruugi olla elus kõike, mida ma tahan. Kuid võin suure kindlusega öelda, et mul on kõik, mida olen tahtnud nii väga, et selle nimel töötada.

Vaadake, asi on selles, et edukad inimesed ületavad vähem edukaid inimesi töökuse poolest. Nad töötavad targemini, pingutavad rohkem ja kauem kui vähem edukad inimesed. Jah, ka õnnel on oma osa, kuid kõige edukamad inimesed on need, kes suudavad end raske töö ja sihikindlusega viia olukorda, kus neil võib vedada.

Kui kadestate teisi, siis ärge kadestage neid nende “asjade” pärast. Aga kui te just peate kadetsedes oma õnne ohtu seadma, siis kadestage seda, et neil on distsipliini teha asju, mida teie teha ei soovi.

Ma tean, et see kõlab üsna karmilt, kuid seni, kuni te seda fakti ei tunnista, piirate te oma potentsiaali saavutada suurt edu. Lisaks jääte te kadedusega võitlema seni, kuni defineerite enda jaoks, kuidas edu TEIE elus välja nägema ja tunduma peaks.

See, millist elu me elame, tuleneb meie valikutest. Mõned otsustavad edu nimel ohverdada oma suhted, perekonna, tasakaalus elu ja pea kõik muu. Ma ei saa selles küll kindel olla, aga võin üpris veendunult väita, et enamik neist inimestest hindab edu tiitlite ja pangakontol oleva raha järgi. Hästi, nemad defineerigu edu nii.

Aga miks peaksin mina neid kadestama?

Üks minu elu valikutest oli ohverdada uhke tiitel ja suurem summa pangakontol muude asjade nimel. Sealhulgas usu, perekonna, sõprade, toredate tegemiste ja tervis nimel. Olen 100% kindel, et tegin enda jaoks õige valiku. Kui mul oleks võimalik oma elu uuesti elada, teeksin 100-l juhul 100-st samad valikud.

Kui saate aru, et see, mis teil on või mida teil pole, on teie elus tehtud valikute loogiline tulemus, peaks teil olema lihtsam koletislikku kadedust eemale hoida.

Mul pole põhjust kellegi edu peale kade olla. Ma olen sama edukas kui kõik teised inimesed, keda ma tunnen, aga ma lihtsalt defineerin edu teistmoodi kui nemad. Ma oleks väga hõlpsalt võinud saavutada ka seda teist tüüpi edu – sama suudate ka teie. Elus on võimalik saavutada kõik, mille nimel olete valmis töötama.

See tähendab, et kadedus on lisaks ka üks rumalamaid emotsioone, mida endas kanda.

Oluline küsimus on niisiis see: kuidas te edu defineerite? Ma väidan, et te ei saa olla edukas enne, kui olete suutnud sellele küsimusele vastata. Kui olete suutnud sellele küsimusele vastuse anda, võite avastada, et olete juba elus saavutanud kõik selle edu, mida olete soovinud.

Allikas: Lead Today. Tõlge Egle Taklai

Steve Keating

Steve Keating on 30-aastase kogemusega müügijuhtimise ja turunduse professionaal. Edasi avaldab kokkuleppel autoriga tema valitud juhtimismõtteid. Loe artikleid (19)