Fotolugu: motosuvi

Jaanika Jalast.

Minu perekonnapuu on motokrossi juurtega. Kuna olen krossiperekonnas kasvanud ja sellest valdkonnast niivõrd palju emotsioone saanud, siis soovin ka midagi vastu anda. Peale paariaastast tsiklite pildistamist võin kindlalt väita, et need tunnid, mis fotograaf veedab raja ääres, on sama olulised kui sõit ise.

Sõitja jaoks on oluline ettevalmistus, fotograaf peab samuti valmistuma pikaks ja raskeks päevaks raja ääres, jõudma võimalikult paljudesse kohtadesse ja seda liigselt aega kaotamata. Kui sõitja peab olema rajal äärmiselt tähelepanelik, peab ka fotograaf eelkõige tagama enda ohutuse, sest kivid, mis teinekord ratta alt lendavad, on äärmiselt valusad.

Kui sõitja peab olema kiire, et saada parim aeg, siis fotograaf peab olema kiire selleks, et tabada jäädvustamiseks õige hetk. Kaamera sätteid tuleb muuta vastavalt ilmale, asukohale, ratta kiirusele ning see tähendab, et sekundid loevad. Sarnasusi on palju, kuid kõige olulisem nii sõitjale kui ka fotograafile on see, et kui me soovime olla edukad, siis ei tohi me mitte kunagi kaotada fookust.

Rohkem motofotosid: motofoto.ee

Jaanika Jalasti aeg jaguneb politseinikutöö ja fotograafia vahel, mis viib ta pikkadeks tundideks rabadesse, metsadesse ja järvekallastele kauneid vaateid jäädvustama – aga ka motokrossi võistlustele. 

Foto: Jaanika Jalast.

Foto: Jaanika Jalast.

Foto: Jaanika Jalast.

Foto: Jaanika Jalast.

 

Foto: Jaanika Jalast.

Foto: Jaanika Jalast.