Fotolugu: motosuvi

Jaanika Jalast.

Minu perekonnapuu on motokrossi juurtega. Kuna olen krossiperekonnas kasvanud ja sellest valdkonnast niivÔrd palju emotsioone saanud, siis soovin ka midagi vastu anda. Peale paariaastast tsiklite pildistamist vÔin kindlalt vÀita, et need tunnid, mis fotograaf veedab raja ÀÀres, on sama olulised kui sÔit ise.

SÔitja jaoks on oluline ettevalmistus, fotograaf peab samuti valmistuma pikaks ja raskeks pÀevaks raja ÀÀres, jÔudma vÔimalikult paljudesse kohtadesse ja seda liigselt aega kaotamata. Kui sÔitja peab olema rajal ÀÀrmiselt tÀhelepanelik, peab ka fotograaf eelkÔige tagama enda ohutuse, sest kivid, mis teinekord ratta alt lendavad, on ÀÀrmiselt valusad.

Kui sÔitja peab olema kiire, et saada parim aeg, siis fotograaf peab olema kiire selleks, et tabada jÀÀdvustamiseks Ôige hetk. Kaamera sÀtteid tuleb muuta vastavalt ilmale, asukohale, ratta kiirusele ning see tÀhendab, et sekundid loevad. Sarnasusi on palju, kuid kÔige olulisem nii sÔitjale kui ka fotograafile on see, et kui me soovime olla edukad, siis ei tohi me mitte kunagi kaotada fookust.

Rohkem motofotosid: motofoto.ee

Jaanika Jalasti aeg jaguneb politseinikutöö ja fotograafia vahel, mis viib ta pikkadeks tundideks rabadesse, metsadesse ja jĂ€rvekallastele kauneid vaateid jÀÀdvustama – aga ka motokrossi vĂ”istlustele. 

Foto: Jaanika Jalast.

Foto: Jaanika Jalast.

Foto: Jaanika Jalast.

Foto: Jaanika Jalast.

 

Foto: Jaanika Jalast.

Foto: Jaanika Jalast.