Naised Köögis: “Igavesti heitlike tunnete tango”. Soovikontsert

“Meid innustab laule looma ühine vaimsus köögilaua taga ilmaasju arutades, rõõm laulust ja pillimängust, ühine absurditaju ja pärimuskultuurile toetuv vahetu elutunnetus. Meid ühendab ka usk sellesse, et laulu kaudu saab maailma mõjutada ja isegi paremaks muuta. Meie loomingut saadab moto: “Laulud enesest lugupidavale naisele ja arukale ning suure südamega mehele”.”

Naised Köögis on Eesti vokaalinstrumentaalansambel, mille liikmed on Kristiina Ehin, Sofia Joons, Katrin Laidre ja Kairi Leivo. Ansambli esimene plaat pälvis Kuldse Plaadi “Aasta uustulnukas” kategoorias. 2016. aaastal tunnustati ansambli tegevust etnomuusika auhinnaga Etnokulp “Aasta parim lugu” (Naised, naised) ja “Aasta uusfolkartist” kategooriates. Ansambli tuntuim ja väga laialdast ühiskondlikku tähelepanu pälvinud pala on 2017. aastal avaldatud räpplugu “Aasta ema”, mis oli nomineeritud ka Eesti Muusikaauhindadele parima laulu kategoorias (2018). /Allikas: Wikipedia/

“Uhke ja vaba” (2019) on ansambli Naised Köögis kolmas helikandja, mis koondab endas kümmet lugu räpist ja karikatuursest lorilaulust kuni romansiliku elutunnetusega autorilauludeni, sh  pala “Igavesti heitlike tunnete tango”.

Rubriigis “Soovikontsert” mängime uuemat ja vanemat muusikat omanäolistelt artistidelt erinevatest žanritest üle maailma.