Flo Kasearu: selleks et kunstist osa saada, peab kohale minema

Flo Kasearu. Kaader videost. 2020. Eesti Kunstimuuseum

18. augustil avati Kumu kunstimuuseumis Flo Kasearu uus näitus eriolukorrast ja kriisi mõjust inimeste töö- ja elukorraldusele. Näituse keskmes on muuseumiteenindajad kui eesliini töötajad, kelle elu ja tööd mõjutas puhkenud kriis ja muuseumide sulgemine iseäranis selgelt. Iiris Viirpalu kohtus kunstnikuga, et arutleda ühiskondlike teemade üle kunstis, vestelda kunstniku rollist haavatavamatele gruppidele hääle andmisel ning veidi peegeldada ka viise, kuidas kunst saab inimesi aktuaalsetel teemadel kõnetada.

Uue näituse keskmes on muuseumiteenindajad, kes töötavad saalides eesliinil ja keda kriis lähedalt puudutas. Kuidas tekkis uue näituse idee kaasata just muuseumiteenindajaid, et näidata, kuidas kriis inimeste elukorraldust muutis?

Iiris Viirpalu

Iiris Viirpalu on lõpetanud semiootika ja kultuuriteooria magistri ning tegutsenud aastaid nii kultuurikorraldaja kui ka vabakutselise kriitikuna. Ta on kirjutanud arvustusi, arvamusartikleid ja teinud intervjuusid kultuuriväljaannetele. Iiris on Edasi kultuurirubriigi kaasautor. Loe artikleid (51)