Raimo Ülavere: arenda ennast, muuda hoiakut! Jah… aga kuidas siis?

Foto: Suhtterstock.com

Avatus uuele on tähtis. Õppimisele suunatud hoiak on tähtis. Arenda seda. Punkt. Umbes nii algab ja lõpeb suurem osa juttudest, mis räägivad sellest, kui oluline on nn kasvu mõtteviis, mis viib paremate tulemusteni nii isiklikus kui tööalases elus.

Muidugi, kes meist arvaks endast kui pidurist, fikseeritud mõtteviisiga inimesest. Mingis osas oleme seda ju kõik. Ent selle kõrval on meis olemas ka igatsus, soov, tahe saada paremaks. See on uuele avatud, õppimisele, arenemisele ja kasvule suunatud inimene, kellest kirjutab maailmakuulus psühholoog Carol Dweck oma suurepärases raamatus “Mõtteviis”, kus ta näitab, kuidas üks lihtne idee inimaju kohta võib tekitada tohutu huvi õppimise vastu ja elastsuse, millel põhinevad iga eluvaldkonna suured saavutused. See on inimene, kelle jaoks tagasilöögid on õppetunnid ja kelle esimene mõte muutusele mõeldes on: proovime!

Raimo Ülavere

Raimo Ülavere on koolitaja ja coach, kes aitab edukatel inimestel teha oma käitumises positiivseid ja püsivaid muutusi. Loe artikleid (80)