Lauri Räpp: vinüülilinn Tartu

Foto: Shutterstock.com.

“Ühe Kastani tänava pealtnäha ilmetu hoovi ilmetus hoones on peidus üks tõeline pärl, mille kuulsus ulatub üle Skandinaavia ja Balkani maade. See on Vinyl Plant – ainus vinüülplaadi- ja kassetitehas terves regioonis. Ma olen seal külas käinud ja näinud, kuidas tuleb hoolitseda ühe vinüüliistiku eest, et sellest üks hea muusikataim kasvaks. See ei ole lihtne töö, aga paganama mõnus ja põnev küll. Nii kihvt, et mõnest uitmõttest sünnib üks vägev ettevõtmine. See on tõesti Tartu, nii Tartu.”*

Jah, Tartu on linn kui vinüülplaatide kollektsioon, kus iga linnaosa omaette on kui mõtestatud kontseptuaalalbum, mis pakendatud eriilmelisse ümbrisesse. Käid muudkui mööda helivagudena looklevaid tänavaid ja tunned, kuidas muusika haarab sind endasse. Aga igal linnal ja linnaosal on oma stiil ja omad laulud.

Lauri Räpp

Lauri Räpp on põline tartlane, väikeettevõtja ja kirglik seljakotireisija. MTÜ Heade Mõtete Klubi asutajaliige. Ta on avaldanud viis raamatut ning kirjutanud mitmeid kolumne ja artikleid Tartu kohta. Lauri kirjutab Edasi lugejatele elust Tartus. Loe artikleid (39)