Vestlussaade “1STAGE”Daniel Levi Viinalass: “Meie väärtus ei seisne ainult selles, mida me teeme, vaid ka selles, kes oleme”

Vestlussaade 1STAGE toob avalikkuse ette lood ägedatest Eesti inimestest, et näidata, kuidas nad töötavad, millised on nende harjumused ja kuidas nad on jõudnud selleni, kellena meie neid täna tunneme. Seekordse vestlussaate külaliseks on energiast pakatav muusik Daniel Levi Viinalass, kes räägib muusiku elust, rõõmsatest hetkedest, potentsiaali realiseerimisest ja paljust muust.

Mõtteid vestlusest:

  • Muusikuna saad sa nii suure elamuse, põnevuse ja energia hetkedest, kus võid seista laval, esitada oma loomingut, laulda inimestele oma laulu – ja neile läheb see korda. Sa puudutad inimesi ja nemad kaudselt ka sind. Sellest kaua eemal olnuna tunnen ma neist hetkedest väga puudust. Aga siis peab leidma muid väljundeid ja alternatiive. Võib-olla see on mingi nartsissistlikkus või egotsentrilisus, aga kui ma tunnen, et kaamera käib, valgus on sees, siis ma käivitun ja tahan anda endast parima.
  • Kogu inimlikkuse võlu seisneb plussides ja miinustes. Ilma mõõnadeta oleks elu mõttetu. Peabki olema valgus ja vari, peabki olema kontrasti, et üldse tekiks mingi arusaam. Tänu nendele hetkedele, kus ma tunnen suurt ahastust, kurbust – õnneks neid hetki pole palju –, ma saangi tunda, mis tunne on eufooria. Kontrastid on elus väga olulised.
  • Mul on tunne, et inimesed on justkui kalaajudega. Kõik, mis on minevikus olnud, läheb meelest ära. Üsna kiiresti unustatakse ja minnakse täpselt samade harjumuste juurde. Loodetavasti see nii ei ole, aga minus on kusagil mingi väike hirm, et äkki me ei hakkagi hindama koos olemist ja võtame seda enesestmõistetavana.
  • Edu algab sellest, kui sa tunned väikestest igapäevastest asjadest ja tegudest rõõmu ja tänulikkust. Kui sa juba väikestes asjades suudad olla õigel rajal, siis ei saagi midagi valesti minna, suur siht kaduda.
  • Tagasiside on kunst. Üks asi on see, kes sulle tagasisidet annab, kas sa austad selle inimese arvamust või mitte; ja teine asi on see, kuidas ta sulle seda ütleb – see mõjutab tohutult seda, kuidas sa tagasisidet võtad. Kas sa tahad näidata inimesele, et sina oskad paremini, või sa tahad teda üles ehitada, talle näidata, et ma hoolin sinust nii palju, et ma annan sulle tagasisidet, et sa saaksid paremaks. Tagasiside on hoolivus.
  • Ma loen piiblit. See toidab hinge. Aga ma loen seda siis, kui ma tunnen, et ma tahan. Ma ei taha seda teha mingist harjumusest, sest siis kaob mingi võlu ära. Ma tahan seda lugeda, kui ma olen näljane selle järele. Paar korda nädalas.

Vaata täispikka vestlust:

1STAGE’i eesmärk on vestelda edumeelsete inimestega, et jagada nende teadmisi ja harjumusi suurema kuulajaskonnaga. See ei ole intervjuu ega küsitlus. See on vestlus. Sukeldume sügavale meie külalise mõttemaailma. Nende intiimsete ja ausate vestluste eesmärk on olla inspiratsiooniks nii meile endale kui ka vestluse vaatajale. Meie külalised on pärit erinevatest eluvaldkondadest: meelelahutus, ettevõtlus, sport, kunstid, muusika, film, teater jpm.