Vestlussaade “1STAGE”Kristel Kruustük: “Julge ebaõnnestuda, ära anna alla.”

Kristel Kruustük.

Vestlussaade 1STAGE toob avalikkuse ette lood ägedatest Eesti inimestest, et näidata, kuidas nad töötavad, millised on nende harjumused ja kuidas nad on jõudnud selleni, kellena meie neid täna tunneme. Seekordse vestlussaate külaliseks on Eesti üks edukamaid naisettevõtjaid, rahvusvahelise mobiiliäppide testimisega tegeleva ettevõtte Testlio asutaja Kristel Kruustük, kellega tuleb juttu ettevõtlusest, mentorlusest, väljakutsetest, hirmudest ja ka harjumustest, mis on olnud tema eduka karjääri nurgakiviks.

Mõtteid vestlusest:

  • Ma pole kunagi soovinud ettevõtjaks saada. See kõik toimus läbi juhuse. Lihtsalt leidsin oma valdkonnas suure probleemi. Leidsin, et sellel polnud lahendust, ja tahtsingi selle ära lahendada.
  • Ettevõtluses on mingid asjad väga hirmsad, aga neid tuleb teha. Otsuste langetamine ja what-if stsenaariumid jooksevad peast läbi – hirm on meeletu. Olen aga aru saanud, et ettevõtjana võib see meid tagasi hoida. Otsuseid tuleb teha. Pead teadma, et selles momendis oled parim, mis sa saad olla, ja teed oma otsuseid vastavalt sellele.
  • Me ei saa kõiki õnnelikuks teha. Kui sul on ettevõte, kus on 80 inimest või 10 000 kogukonnaliiget, kel kõigil on eri arvamused, siis sa ei saa kõiki oma otsustega õnnelikuks teha. Aga ma tahan alati hea olla, et keegi ei saaks haiget, ja arvestan oma otsuste tegemisel võimalikult paljude eri arvamustega.
  • Olen viimastel aastatel võtnud endale eesmärgiks käia ja rääkida – anda inimestele inspiratsiooni. Et kõik saaksid aru, et kõigil on võimalik edukas olla. Kuna naisettevõtjaid on Eestis nii vähe, siis ma tunnen, et mul on vastutus käia, rääkida ja olla eeskujuks. Väga paljud naised ja noored ütlevad, et neil ei ole eeskujusid. Eeskujud on väga suur osa sellest, mis mõjutab naisi ettevõtjaks saamisel.
  • Olen introvert, ma pole ülisotsiaalne, kellel käiks kogu aeg palju inimesi külas ja kes osaleb palju üritustel. Aga ma olen sundinud ennast olema julgem, et minna ja teha asju. Samas laval Testlio lugu rääkides, rääkides probleemist, mida me lahendame, tuleb mul naturaalselt säde ja kirg silmadesse, sest ma olen südamest kirglik selle teema suhtes, mida me lahendame. Ma tõepoolest armastan seda, mida ma teen.
  • Ma ei pruugi olla täiuslik algusest peale, aga kui ma teen midagi järjepidevalt, lähen oma hirmudele vastu, siis ma saan lõpuks tegijaks selles valdkonnas. Elu on pidev protsess, kus sa õpid ja ei jõua kunagi täiuslikkuseni.

Vaata täispikka vestlust:

1STAGE’i eesmärk on vestelda edumeelsete inimestega, et jagada nende teadmisi ja harjumusi suurema kuulajaskonnaga. See ei ole intervjuu, ega küsitlus. See on vestlus. Sukeldume sügavale meie külalise mõttemaailma. Nende intiimsete ja ausate vestluste eesmärk on olla inspiratsiooniks nii meile endale, kui ka vestluse vaatajale. Meie külalised on pärit erinevatest eluvaldkondadest: meelelahutus, ettevõtlus, sport, kunstid, muusika, film, teater jpm.