Serge Gainsbourg & Jane Birkin: “Je t’aime… moi non plus”. Soovikontsert

Täna, 14. juulil on Prantsusmaa rahvuspüha, millega tähistatakse Bastille’ vangla vallutamist 1789. aastal Pariisis. Seda päeva loetakse Prantsuse revolutsiooni alguseks, mis viis kuningavõimu kukutamisele ja vabariigi väljakuulutamisele. Mängime sel puhul legendaarse ja provokatiivse prantsuse laulukirjutaja Serge Gainsbourgi 1967. aastal kirjutatud pala, mille ta kirjutas oma tolleaegsele armsamale Brigitte Bardot‘le, kellega koos see ka salvestasti. Bardot palus kirjutada pala, mis oleks kõige ilusam armastuslaul, mida ta suudab eales ette kujutada.

See versioon jõudis aga avalikkuseni alles 1986. aastal, kuna Bardot’ abikaasa, saksa ärimees Gunter Sachs, nõudis selle kõrvaldamist. Nii salvestas Gainsbourg 1969. aastal loo uuesti koos oma tollase kallima Jane Birkiniga. See singel jõudis mitmel pool edetabelite tippu, muu hulgas Suurbritannias esimese võõrkeelse lauluna esikohale.

Laul keelati mitmel pool seksuaalse sisu tõttu ära, muu hulgas keelas laulu ära ka BCC. See oli esimene Briti singliedetabeli tipus olnud laul, mis on saanud esitamiskeelu. (Allikas: wikipedia)

Kuula ka algset versiooni: Brigitte Bardot & Serge Gainsbourg – Je t’aime

Rubriigis “Soovikontsert” mängime uuemat ja vanemat muusikat omanäolistelt artistidelt erinevatest žanritest üle maailma.