Moelooja Äli Kargoja: kõike saab teha mõistlikus mahus, kvaliteetselt ja eetiliselt

Moebrändi August taga seisab rõivadisainer Äli Kargoja, kes on lõpetanud maineka Studio Bercot moekooli moedisaini erialal Pariisis ning töötas enne Eestisse naasmist Nicolas Andreas Taralise ning Maison Martin Margiela ateljeedes.

“Selle Kopliga on kummaline lugu – ma olen tegelikult ju siinsamas üle tee koolis käinud kaheksa aastat, Kopli Kunstigümnaasiumis. Mõtled küll, et terve maailm on läbi käidud; õpitud-elatud  Pariisis ja New Yorgis – ja lõpuks oled ikka Koplis tagasi. Aga August sobib siia nii hästi, siin on kõike seda, mis mind hetkel inspireerib,” ütleb kuue aasta eest Eestisse tagasi tulnud ja minimalisliku käekirjaga brändi asutanud disainer Äli Kargoja. 

Kohtume Äliga tema brändi August uues stuudios Koplis vana Põhjala tehase kompleksis, mille stuudiomajja on selle kevade jooksul kolinud hulk silmapaistvaid Eesti disainereid. Ühel väga vihmasel pealelõunal veel lõpuni sisustamata showroomis kohvi juues vaatame natuke ajas tagasi, aga rohkem ikka edasi – Augusti tulevikku muutunud moemaailmas. 

Silvia Pärmann

Silvia Pärmann on Edasi kaasautor, fotograaf ja ajakirjanik, kes on viimased kümme aastat toimetanud mitut arhitektuurile, disainile või moele keskenduvat ajakirja. Loe artikleid (259)