Darius Foroux: 21 kõige olulisemat küsimust

Foto: Shutterstock.

Üks kõige suurem tarkus, mida olen raamatute lugemisest, tarkade inimestega vestlemisest ja mentoritega suhtlemisest õppinud, on see, et küsimused on olulisemad kui vastused. Ent see on täiesti vastuolus sellega, mida õpitakse koolis, kus inimesi hinnatakse vastuste kvaliteedi järgi.

Selle põhjal ei tohiks inimestele hinnanguid anda. Tuleks hoopis vaadata inimese küsimuste kvaliteeti, nagu on öelnud Voltaire: “Hinda meest tema küsimuste, mitte vastuste järgi.” Ka üks mu sõber, kes töötab ühes suures juhtimiskonsultatsioonifirmas, ütles mulle kord, et tema ülesanne on olla võhiklik. Ta viitas Peter Druckerile, kes on väidetavalt üks kõigi aegade kõige väljapaistvamaid juhtimiskonsultante ning kes on öelnud: “Minu suurim tugevus konsultandina on olla võhiklik ja esitada mõned küsimused.”

Darius Foroux

Darius Foroux on blogija, kes kirjutab enesejuhtimise teemal. Tema blogi fookus on küsimusel, kuidas elada kasulikku ja tähendusrikast elu. Oma lühikestes artiklites käsitleb ta 4 peamist teemat: kuidas kujundada harjumusi ja teha paremaid otsuseid ning kuidas olla oma tegevustes tulemuslikum ja luua rahalist jõukust, seejuures ohverdamata enda jaoks olulisi väärtusi. Tema populaarset blogi jälgib igas kuus pool miljonit inimest ja ta on kirjutanud parema enesejuhtimise teemal 6 raamatut. Edasi avaldab kokkuleppel autoriga valitud artikleid tema blogist. Loe artikleid (10)