Raivo Vare. Viirusepandeemia kui muutuste päästik

Illustratsioon Marko Mäetamm.

Tänases pandeemiahirmus elavas maailmas on arukas püüda mõista, kas tegu on ajutise tagasilöögiga muidu nii kindlalt kulgevate arengute lõimes või siiski mingi mastaapsema, pisut ootamatu ja järgnevale suurt mõju avaldava protsessiga. Seda enam, et esialgne musta luige efekt on juba teisenenud uueks reaalsuseks ja selle mõistmise saabumine seab meie ette paratamatult ka küsimuse “Quo vadis?” elik – kuidas edasi?

Artikkel on esmalt ilmunud Edasi paberajakirja suvenumbris, mis on saadaval suuremates lehekioskites. Kõiki seniseid pabernumbreid saab osta ka digiajakirjana.

Raivo Vare

Raivo Vare on hariduselt jurist, lõpetanud Tartu ülikooli õigusteaduskonna ja EBSi magistriprogrammi cum laude. Olnud riigiminister ning teede- ja sideminister, tippjuht pangandus- ning transpordi- ja logistikasektori firmades. Tegev paljude avaliku sektori ja erialaorganisatsioonide, samuti eraettevõtete juhtorganites. Kord kuus vahendab Raivo Vare Edasi lugejatele oma mõtteid tähenduslikest rahvusvahelise elu sündmustest. Loe artikleid (100)